Hyundai Palisade poot zich boven Santa Fe

hyundai palisade leak 2018

UPDATE: De Palisade is in vol ornaat op het internet gelekt!
Met plaats voor acht en een Amerikaans profiel zal de Palisade zich boven de Sante Fe zetten als über-SUV bij het Zuid-Koreaanse Hyundai.

In de Verenigde Staten zit de verkoop van megalomane SUV's alweer een tijdje in de lift. Verschillende globale merken willen nu mee in die lift stappen. Denk BMW met haar X7 maar ook de Hyundai Groep plot een stevig uit de kluit gewassen SUV. Bij zustermerk Kia zal die Telluride gaan heten, Hyundai kleeft de naam Palisade op dat recept.

Dat recept is trouwens een SUV die boven de Sante Fe komt te staan. Met plaats voor 8 (!) en stijlkenmerken van de eerder dit jaar voorgestelde Grandmaster Concept. Later deze maand zal Hyundai haar nieuwe joekel voorstellen op het - hoe kan het ook anders? - autosalon van Los Angeles.

Een Europese commercialisatie moet je niet meteen verwachten. Onder de kap van de Koreaanse conceptversies alvast plaats voor een V6 met elektrohulp die in totaal 400 pk weet op te wekken. Een blok dat ze dan weer wel naar onze contreien mogen brengen. Voor de nieuwe i40 N bijvoorbeeld...

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
PETER LEMMENS 13:50
afbeelding van PETER LEMMENS

Net een lijkwagen.....

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws