Mastodont-alarm: Kia Telluride krijgt groen licht

kia-telluride-concept-official

Kia heeft haar ingenieurs de duim omhoog gegeven om te starten aan de productieversie van de Telluride, een uit de kluiten gewassen SUV die in 2016 nog als concept op het autosalon van Detroit stond.

Soul, Stonic, Sportage, Sorento en in het verre oosten nog de Mohave, dat is de SUV line-up van Kia. Binnenkort kan er daar nog eentje bij, want hoofddesigner Peter Schreyer liet op de NAIAS in Detroit vallen dat het merk werkt aan een productieversie van de Telluride. Die stond er twee jaar eerder nog als concept op de beursvloer. Die productieversie moet dienen als nieuwe SUV-vlaggenschip van het merk. Gezien de proporties van de concept zal dat ook niet moeilijk worden.

De uit de kluiten gewassen SUV stuurde kracht naar zijn 22-duims velgen via een 3.5-liter V6 die met behulp van een elektromotor 400 pk weet op te wekken. Waardoor meteen ook duidelijk wordt dat deze Telluride eigenlijk niet voor onze markt is bedoeld. Want giga-proporties en een dikke V6, daarmee kan Kia nooit potten breken in Europa. Eentje voor de Amerikaanse en Russische markt dus. Waardoor 'de grootste' Kia die je in België kan kopen de Sorento blijft.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie