Eerste beelden Aston Martin DBX bevestigen onze vrees

aston martin dbx SUV teaser 2018

We willen niet "die persoon" zijn maar iets zegt ons dat het uiteindelijke productiemodel van Astons eerste SUV, de DBX, in het rijtje gaat passen van de Lamborghini Urus, Bentley Bentayga en Rolls-Royce Cullinan; knijterduur en stiekem ook niet zo mooi.

Bij Porsche hebben ze drie generaties nodig gehad om hun SUV Cayenne iets of wat visueel aantrekkelijk voor de dag te laten komen, concurrerende sporwagenmerken beginnen nu vaak nog maar pas aan hun SUV-verhaal. Het resultaat toont zich dan ook. Want laat ons even eerlijk zijn: zo'n Lamborghini Urus is geen tijdloze schoonheid. Een Bentley Bentayga evenmin.

Sportwagen = geen SUV

Aston Martin - toch wel ooit de bouwer van 's werelds mooiste GT's - springt ook op de SUV-kar met haar DBX. Eerste beelden van een afgeplakt model moeten klanten bewust maken van de komst. Wij zien vooral wat we al vreesden; dat het smoelwerk van de sportwagens niet zo goed pakt op een SUV.

Zijn derrière zit nog iets zwaarder in de tape (nee, die lichten zijn heus niet de uiteindelijke achterlichten) maar ook daar vallen we niet omver van het design met z'n langgerekte koffer en spoiler erop.

Wat we al weten

Met deze eerste plaatjes wil Aston vooral te kennen geven dat het merk volop bezig is aan de testprocedure die over de gehele wereld plaats zal vinden. Debuteren doet de DBX hoogstwaarschijnlijk in 2021 met een V12 onder de kap maar ook een V8 van Mercedes' AMG-afdeling. Elektrificatie die komt er uiteraard ook, met de hulp van Mercedes trouwens.

aston martin dbx SUV teaser 2018

Hopelijk heeft de wereld in 2021 nog trek in een SUV, want Aston Martin heeft hoge verwachtingen van deze DBX.

Tijdstip: 09:29
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Mathieu 10:30
afbeelding van Mathieu

En jullie durven de Cayenne nog iets of wat visueel aantrekkelijk te noemen? Foei Autofans! ;-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws