Lamborghini Huracan Evo (2019)

lamborghini huracan evo 2019

De Italianen zijn allergisch aan de term "facelift". Niet anders bij Lamborghini waar de bijgepunte Huracan voortaan door het leven zal gaan als Huracan Evo. Meer paarden, meer sturing en... meer scherm.

De tijd gaat snel. Hoe snel? Wel, de Huracan van Lamborghini gaat weeral dik 4 jaar mee. Waardoor het tijd is voor een opfrisbeurt. Durf de term "facelift" niet in de mond nemen, wel moet je van "Evo" spreken. Want Lamborghini Huracan evolueert tot Huracan Evo. Italianen en hun zin voor dramatiek, je kan er boeken over vullen.

Evo-lutie

De Huracan Evo dus, een auto die er - laat ons eerlijk zijn - niet wereldschokkend anders uit ziet dan voordien. Nieuw bumperwerk rondom, herplaatste uitlaten en nieuwe 20-duims velgen. Je moet al een kenner zijn om de Evo er uit te halen. Om het grootste weggeefpunt te ontdekken zal je door het glas moeten turen, want vanaf de facelift - sorry Lambo - prijkt er een rechtstaand 8,4-duims infotainmentscherm op de middenconsole.

lamborghini huracan evo 2019

Voordien was de Huracan gevrijwaard van schermpraal centraal op het dashboard en regelde je alles via de digitale instrumentencluster pal voor je neus. Maar goed, ook je passagier wil natuurlijk een Spotify-lijst op kunnen zetten, waardoor eigenzinnig design plaats moet maken voor digitalisatie.

Vierwielsturing

Natuurlijk zijn er ook technische wijzigingen aan deze Huracan Evo. Wat dacht je van de pientere achterwielsturing die de sportwagen een stukje agieler moet maken op lage snelheden? De vierwielaandrijving is dan weer in staat om voortaan kracht naar maar 1 wiel te sturen, waardoor de Huracan gekker capriolen uit moet kunnen halen. Aangepaste dempers? Uiteraard.

lamborghini huracan evo 2019

Achterin ligt nog steeds een 5.2-liter atmosferische V10, al is die nu goed voor 640 pk en 600 Nm koppel. Daarmee plaatst de Huracan Evo zich net een heel klein beetje boven technisch broertje Audi R8 die het met "amper" 620 pk en 580 Nm moet doen. De sprint naar de honderd neemt enkel 2,9 tellen in beslag en de topsnelheid ligt ver boven de 325 km/u.

Vanaf de lente mogen de eerste gelukkig klanten plaatsnemen in hun Huracan Evo.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws