Officieel: Skoda Kamiq (2019)

skoda kamiq 2019 official

Allen naar de Skoda-dealer, de Kamiq is officieel! Of je hem al gezien hebt? Zou kunnen, want de Kamiq is een beetje het nakomertje in de familie.

VAG houdt vast aan de strategie om voor elk merk in de groep een model aan te bieden in elk SUV-segment. Na de Kodiaq en de Karoq is er nu officieel ook een Kamiq. Die kan je qua grootte vergelijken met een T-Cross van Volkswagen, een Arona van Seat of zelfs een Q2 van Audi.

vriendjes herenigd

De Kamiq staat op het MQB A0-platform, een platform dat de basis biedt voor modellen als de Volkswagen Polo, Seat Ibiza, Skoda Scala en bovenstaande modellen. Skoda speelt met de lengte en komt zo met een model dat met 4,24 zowat 10 centimeter langer is dan de Seat Arona en 13 centimeter dan de Volkswagen T-Cross. Daarbij haalt de Kamiq ook voordeel uit een langere wielbasis zodat je achterin meer plek hebt dan bij zijn neefjes. Hij is zelfs groter dan zijn broer tussen de wielen. Ben je nog mee? De bagageruimte bedraagt 400 liter, dat is dan weer 120 liter minder dan bij de Karoq.

skoda kamiq 2019 official

De looks van de Kamiq kan je kennen van de Vision X concept die we vorig jaar in Genève zagen. De dubbele koplampen hebben we ook al gezien, al blijft het een vreemd zicht. Binnenin toont de Kamiq zich de SUV-broer van de Scala, met een Virtual Cockpit van 10,25 inch groot en een reeks veiligheidssystemen als Front Assist, Lane Assist die standaard worden gemonteerd. Skoda introduceert een elektrisch openende achterklep in dit segment, en wie wat zoekt vindt daar ook een zaklamp in de kofferruimte.

skoda kamiq 2019 official

bekende motoren

Motorisch vinden we geen verrassingen terug. Drie benzinemotoren, waaronder twee versies van de 1.0 TSI met 95 of 115 pk en een 1.5 TSI met 150 pk. Daarnaast één diesel, de 1.6 TDI met 115 pk. Behalve de 95 pk sterke TSI zijn alle motorisaties verkrijgbaar met manuele zesbak of een DSG-versnellingsbak. Later wordt er ook een CNG-versie aangeboden, de 1.0 G-tec met 90 pk.

Tegen het einde van de zomer kan je de Skoda Kamiq bestellen, dat geeft je nog even tijd om je keuze qua versies te maken. In november kan je hem dan gaan bekijken bij de dealers.

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Pieter E 21:12
afbeelding van Pieter E

Net waar we op aan het wachten waren. De zoveelste SUV. En na Ford met de Focus dachten ze bij Skoda ook dat de achterlichten van een Fiat Tipo wel leuk zouden staan?

Mathieu 12:44
afbeelding van Mathieu

Ach, iedereen kijkt van elkaar af. Hoeveel hebben de Renault lichten al niet over genomen?
Trouwens, wat ik zo leuk vind, iedereen geeft af op het uiterlijk van de Focus, maar op geen enkel forum kan men zeggen op welke wagen de Focus echt gelijkt. Alle merken worden bijna genoemd.

Diedrik Moës 11:50
afbeelding van Diedrik Moës

Het is de tegenhanger van de T-roc @autofans.
De Kamiq is zelf 0.6cm langer dan de T-roc
FYI ;-)

John 20:39
afbeelding van John

Dat was ook de gedachte die in mij opkwam. De kamiq is een paar centimeter langer, langere wielbasis, de t-roc staat wel op het mqb-chassis, niet het mqb-a0, waardoor deze kamiq 5 cm minder breed is.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws