Jawel: Skoda Vision X concept is voorbode op nieuwe SUV

skoda-vision-x-concept-2018_01

Ze hebben al de Kodiaq en de Karoq maar de SUV-familie van Skoda gaat daar heus niet stoppen. Op het autosalon van Genève zullen de Tsjechen de Vision X voorstellen. Een studiemodel met hybridemotor die in een later stadium het broertje van de Volkswagen T-Roc wordt.

Skoda ziet een line-up van SUV's als de perfect hoeksteen voor haar strategie richting 2025. Waardoor het niet onverwachts is dat de familie Kodiaq en Karoq er nog een broertje bij krijgt. Eentje die het waar moet gaan maken in het compacte stadssegment.

Als voorproefje daarop krijgen we eerste de Vision X te zien, en studiemodel dat het nieuwtje kleintje aan moet kondigen.

skoda-vision-x-concept-2018

De Tsjechen noemen het alvast een stadscrossover met een dynamisch lijnenspel. Juist ja, dat hebben we nog nooit gehoord. Gelukkig heeft Skoda ook nog enkele belangrijke dingen te vertellen met deze Vision X. Zo toont het interieur de lijnen van toekomstige interieurs van het merk. Met een zwevend infotainmentscherm en digitale tellerpartij. Toegegeven, gerief dat we al op ander gerief van de Volkswagen Group hebben gezien maar het is fijn dat Skoda nu ook mee mag in de trend.

Hybride

Het belangrijkste vinden we misschien nog onder de kap. Want geloof het of niet, Skoda verkoopt op dit moment niets met elektrohulp. Geen elektrische wagen, geen plug-in en geen hybride. Daar komt in de toekomst uiteraard verandering in. Enerzijds met een plug-inhybridevariant van de Superb en Kodiaq, anderzijds met een nog niet gespecificeerd volledig elektrisch model.

skoda-vision-x-concept-2018

Of deze Vision X nu een plug-inhybride dan wel een reguliere hybride is, daarvoor zullen we naar Genève moeten trekken, want buiten de term 'hybride studiemodel' geeft Skoda niet meer info vrij.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws