BMW X1 krijgt facelift en plug-in hybride

bmw-x1-facelift-2019-official

De BMW X1 heeft na bijna vier jaar recht op een facelift. En daarmee doet BMW een Skoda'ke, waarbij ze plugin hybride technologie installeert op de X1 xDrive 25e.

Voordat je naar de dealer loopt, nog even dit: die plug-in hybride X1 - met technologie die je ook al in de 2 Reeks Active Tourer zag - zal pas volgend jaar naar de showrooms komen. In tussentijd moet je het doen met de faceliftversie die motorisch weinig wijzigt. Wel is er een nieuwe diesel, de X1 xDrive25d, met 231 pk onder de kap. Die doet 0-100 in 6,5 seconden. Verder lezen we nog dat de sDrive18d en xDrive18d tegenwoordig met manuele bak geleverd worden, net als de sDrive18i benzinemotor. Voor de facelift kon je die drie nog krijgen met automaat.

bmw-x1-facelift-2019-official

tweekleurig logo

Verder houdt BMW de facelift subtiel. Adaptieve LED-koplampen en een gegroeide grille, die worden onderlijnd door een nieuwe bumper. De vorm daarvan verschilt afhankelijk van de gekozen versie. Achteraan worden nieuwe lichtblokken gemonteerd. Het X1-logo verhuist van rechtsboven naar linksonder. BMW heeft ook aan de projectie onder de spiegels gewerkt. Geen camera's die de omgeving scannen echter, wel heeft de X1 voortaan een logo dat tweekleurig op de grond wordt geprojecteerd. Het oog wil ook wat.

bmw-x1-facelift-2019-official

Binnenin heeft BMW nieuwe materialen klaar, net als nieuwe naadkleuren voor je zetel. Een 6,5 inch groot display siert voortaan de middenconsole, optioneel vervangbaar door eentje van 8,8 inch of zelfs 10,25 inch.

bmw-x1-facelift-2019-official

Tenslotte zijn er nog vier nieuwe wieldesigns beschikbaar en kan je voortaan ook kiezen voor Jucaro Beige, Individual Bay Metallic of Misano Blau. Al is die laatste alleen beschikbaar in combinatie met de M Sport-uitrusting.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws