Officieel: Nissan Juke komt ook als zelfopladende hybride (2022)

Nissan Juke Hybrid 2022

Nissans meest eigenwijs vormgegeven model krijgt er een aandrijflijn bij, en dat is niet de minste. De Juke gaat namelijk aan de hybride van de stekkerloze soort, en gaat daarvoor even spieken in de rekken van concerngenoot Renault.

Schuimde je tot voor kort de markt af op zoek naar een Nissan Juke, dan had je op motorisch vlak niet zoveel keuze. De guitige crossover stond namelijk alleen met een 1.0-liter driecilindermotortje op benzine in de catalogus, goed voor 114 pk aan vermogen en 200 Nm aan koppel. Na een drietal jaar komt daar verandering in, want vanaf deze zomer komt er een hybrideversie van de Juke in de showrooms te staan.

Zuiniger en krachtiger

Die Juke Hybrid — zoals die zal gaan heten — combineert een 1.6-liter benzinemotor, op zich goed voor 94 pk, met een elektromotor die nog eens 49 pk in het spel kan gooien. Die laatste haalt zijn stroom uit een accu van 1,2 kW, die zichzelf oplaadt door middel van rem- en rolenergie die anders verloren zou gaan. Die accu schuilt onder de koffervloer, waardoor je wel een kleine 70 liter aan volume moet inboeten tot een nog steeds acceptabele 354 liter. In ruil krijg je wel een aandrijflijn die naar eigen zeggen gemiddeld 20% zuiniger is dan de 1.0-litermotor en in de stad tot wel 40% brandstof kan besparen. Zo kan de auto kortstondig elektrisch rijden tot 55 km/u en geeft Nissan een gemiddeld verbruikscijfer op van 5,2 l/100 km.

Nissan Juke Hybrid 2022

Klinkt de hele beschrijving hierboven je ietwat bekend in de oren, dan ben je vermoedelijk een Renault-kenner. De Franse concerngenoot van Nissan heeft namelijk een Captur E-Tech Hybrid in zijn gamma, en die combineert eveneens een 1.6-litermotor met een elektromotor en een accu van 1,2 kWh. Hoewel Nissan dus nog geen totaal vermogen opgeeft voor zijn nieuwe Juke Hybrid kunnen we al raden dat die net als zijn Franse neef over zo’n 143 pk zou kunnen beschikken. Daarmee zou hij dus niet alleen zuiniger zijn dan de versie op benzine, maar ook aanzienlijk krachtiger.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws