Vaarwel, Volvo XC40 en C40 'Recharge': elektrische versies heten nu EX40 en EC40

Volvo EX40 2024

Volvo gaat met de grove kam door de naamgeving van zijn elektrische modelletjes. Zo zal de naam van elke EV voortaan beginnen met een ‘E’-tje en dat geldt ook voor de C40 en XC40 Recharge. Die gaan voortaan dus door het leven als EC40 en EX40, en krijgen tegelijk ook een heuse ‘Performance’-versie.

Met de EX90 gaf Volvo het startschot voor een nieuwe naamgeving. Zo ging de elektrische opvolger voor de XC90 niet gewoon ‘XC90 Recharge’ heten, maar kozen de Zweden voor een nieuw EX-voorvoegsel om aan te geven dat het om een zuiver elektrische SUV ging. Iets later volgde de compactere EX30 hetzelfde stramien en ook Volvo’s elektrische MPV ging aan de ‘E’: de EM90. Daardoor doken er echter twee buitenbeentjes op binnen het gamma: de oudere maar eveneens elektrische XC40 Recharge en C40 Recharge.

Inclusief ‘Performance’-versie

Daar komt nu een einde aan, want ook dat tweetal wordt meegezogen in Volvo’s nieuwe naamgeving. Maak dus kennis met de nieuwe EX40 en EC40, al gaat het in essentie nog steeds om dezelfde EV’s als voorheen. Niet alleen het lettergedeelte van hun naam wordt trouwens veranderd maar ze verliezen ook allebei het ‘Recharge’-achtervoegsel — dat sowieso al wat verwarrend was aangezien Volvo dat label ook op een aantal van zijn plug-inhybrides kleefde. In de plaats daarvan worden de verschillende motorisaties van de EX40 en de EC40 vanaf nu aangeduid met de gewoonlijke ’T6’- of ’T8’-benamingen.

Volvo EX40 2024

Voor die laatste blijft echter toch niet alles bij het oude, want Volvo introduceert tegelijk met de nieuwe namen ook een ‘Performance’-versie voor de EX40 en EC40. Die baseert zich op de T8 of ’Twin Motor’-variant maar voegt daar nog maar even 34 pk’tjes aan toe. Daardoor gaat de ‘Twin Motor Performance’ maar liefst 442 pk uit zijn twee elektromotoren pompen, niet verkeerd voor iets van het formaat van een XC40 — pardon, EX40. In het rijk van de verbrandingsmotoren blijft die oude naam trouwens, voor de duidelijkheid, wel nog gewoon bestaan. Zo kan je dus nog steeds een Volvo XC40 B3 of B4 bestellen, met een mildhybride benzinemotor.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws