Kia EV2 op komst! Samen met EV3, EV4, EV5, EV...

Kia EV2 info EV3

Kia windt er geen doekjes om, tegen 2030 wil het 1.6 miljoen elektrische auto's per jaar gaan verkopen. Da's ongeveer wat Tesla vorig jaar aan de man bracht. Waar het Amerikaanse merk mikt op een beperkte line-up, zal Kia tegen 2027 maar liefst 15 elektrische modellen in de catalogus hebben staan. Van compacte EV2, tot zeecontainer EV9.

EV ALL THE THINGS! Althans, dat lijkt tocht het credo te gaan worden bij Kia. Want de gesmaakte EV6 en EV9 lijkt nog maar het begin van de EV-lutie bij het Zuid-Koreaanse merk. Zo krijgen we binnen de kortste keren nog de EV5, EV4, EV3 en EV2 en een rist elektrische bedrijfsvoertuigen op maat.

Ook aan de kleintjes gedacht

Het gros daarvan werd eigenlijk al eerder aangekondigd. Zo kennen we stiekem al de EV5, EV4 en EV3 en kondigde het Zuid-Koreaanse merk eerder al aan met een gloednieuwe "skateboardstructuur" de busjeswereld te willen veroveren.

Kia EV2 info EV3

Het bij naam noemen van de EV2 tijdens de jaarlijkse "CEO Investor Day" is echter nieuw. Waardoor we meteen weten dat Kia nog een elektrische auto onder de EV3 plot. Waar die EV3 nog een rivaal is voor pakweg de Peugeot e-2008 en Jeep Avenger, zal die EV2 jagen op de scalp van de Volkswagen ID.2, Opel Corsa Electric en Peugeot e-208. De Koreanen willen met een stortvloed aan modellen duidelijk weerwerk gaan bieden op Europese en Chinese concurrentie.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws