De gemiddelde nieuwe wagen in België stoot 124 g/km CO2 uit

co2-uitstoot-2013-cijfer_02

Dankzij cijfers van de European Automobile Manufacturers' Association krijgen we een inzicht in de gemiddelde uitstoot van nieuw verkochte wagens in Europa. Nederland is daarbij het groenste land en België weet een achtste stek in te nemen.

De cijfers tonen de gemiddelde C02-uitstoot van nieuw verkocht wagens per land in 2013 in geheel Europa. Het is natuurlijk geen verrassing dat Nederland de beste cijfers kan voorleggen. De regering gaat er namelijk hard in tegen vervuilende wagens waardoor bijna het gehele land op de baan zit met - zoals ze het zelf zo mooi kunnen zeggen - mueslikarren en de Mitsubishi Outlander. De top drie wordt voor de rest aangevuld door Denemarken en - verrassend - Portugal.

België weet zich in het bovenste gedeelte van de lijst te nestelen met een achtste stek. Landen als Frankrijk en Italië moeten we evenwel voor laten gaan. Al hoeven we niet te klagen dat onze gemiddelde C02-uitstoot op 124 g/km ligt. Op zes jaar tijd is die gemiddelde uitstoot maar liefst 18,9 procent gedaald. Hekkensluiter van dienst is Letland met een gemiddelde CO2-uitstoot van 149 g/km.

Bekijk hieronder de resultaten van alle landen:

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws