Volkswagen toont (nog meer) schetsen van nieuwe Amarok

Volkswagen Amarok 2022 Teaser

Bij Volkswagens bedrijfsvoertuigenafdeling wordt momenteel naarstig gesleuteld aan de nieuwe Amarok, die we later dit jaar nog te zien moeten krijgen. In aanloop naar die onthulling geven de Duitsers nog een paar designschetsen vrij, en dat doen ze niet voor het eerst.

Eind 2021 kwam Volkswagen naar buiten met wat eerste plaagplaatjes van zijn nieuwe Amarok, die binnenkort de huidige pick-up moet gaan aflossen. Daar kregen we eigenlijk enkel een modderige voorzijde en een beetje interieur te zien. Nu sturen de ontwerpers nog een paar tekeningen de wereld in, en daarin maken we ook kennis met de flank en de achterpartij.

De alternatieve neef

De nieuwe foto’s zetten vooral het uitgesproken Volkswagen-DNA in de verf, dat de nieuwe Amarok ondanks zijn technische verwantschap met de Ford Ranger toch moet kunnen behouden. De Duitsers benadrukken dus maar al te graag de verschillen met die Amerikaanse neef, en die zijn inderdaad best opvallend. Zo zou je op het oog niet zeggen dat de twee pick-ups een basis delen, want de Volkswagen lijkt op de schetsen een compleet andere neus, andere verlichting, een eigen achterklep en zelfs veel kloekere wielkasten mee te krijgen. Wat we dan weer minder geloofwaardig vinden is het gebrek aan deurgrepen, al maakt Volkswagen wel duidelijk dat het hier nog niet om definitieve schetsen gaat.

Volkswagen Amarok 2022 Teaser

De nieuwe Amarok zal vanaf eind dit jaar van de band rollen in Silverton, Zuid-Afrika, waar ook de Ford Ranger het levenslicht ziet. Waarschijnlijk zal ook het motorengamma vergelijkbaar zijn, en Volkswagen spreekt zelf al over een V6 bovenin het gamma en een aantal viercilinders daaronder. De Ranger biedt, ter referentie, een 3.0-liter V6 en een 2.0-litermotor op diesel, en een 2.3-liter viercilinder op benzine aan. Uitsluitsel krijgen we voor het einde van 2022, al geeft Volkswagen nog niet prijs wanneer het doek precies van de Amarok gaat.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws