Nieuwe Volkswagen Amarok te zien in kleurrijke schetsen

Volkswagen Amarok 2022 Teaser

Volkswagen heeft wat eerste informatie vrijgegeven over zijn nieuwe Amarok, inclusief twee weinig verhullende schetsen. De pick-up zal voortaan in Zuid-Afrika gebouwd worden en komt onze richting uit vanaf 2023.

Geloof het of niet, maar de Volkswagen Amarok gaat alweer mee sinds 2010. Hoewel bedrijfsgerichte voertuigen doorgaans een langer leven beschoren zijn dan personenwagens is het toch hoog tijd voor een vervanger. Volkswagen kondigt nu aan dat die eind 2022 gelanceerd wordt en toont ons daarbij wat eerste beelden.

Volkswagen Ranger?

Daarop zien we op het eerste gezicht een pick-up met een duidelijk “Volkswagen-dna” — zoals ze het in Wolfsburg ook zelf omschrijven. Dat is wel degelijk opmerkelijk, want de nieuwe Amarok zal zijn onderstel en technologie grotendeels halen bij de nieuwe Ford Ranger. Dat de snuit anders zou zijn hadden we dus wel verwacht, maar ook de wielkasten van de Amarok zijn duidelijk prominenter en zelfs het interieur vertoont verbazend veel verschillen. Alleen het enorme, verticale aanraakscherm doet een belletje rinkelen maar verder krijgen dashboard en middenconsole een eigen design.

Volkswagen Amarok 2022 Teaser interieur

Dat de nieuwe Amarok zijn basis deelt met de Ford Ranger merken we ook aan zijn productielijn, want die zal niet langer in Duitsland komen te liggen. In de plaats daarvan wordt de Volkswagen ineen geschroefd in Silverton, Zuid-Afrika, waar ook de Ranger tot leven komt. De productie komt daar eind 2022 op gang, dus de nieuwe pick-up zal vanaf 2023 op onze wegen verschijnen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws