Elektrische BMW iX1 laat zich zien tijdens laatste wintertests

BMW iX1 Teaser 2022

Sneeuw in mei? Helemaal geen uitzondering als je in Arjeplog gaat kijken, een plekje in Zweden waar heel wat constructeurs hun nieuwe modellen onderwerpen aan koudetests. Zo ook BMW, dat nu naar buiten komt met een reeks winterkiekjes van zijn aankomende iX1.

BMW is druk in de weer om zijn gamma te elektrificeren. Tegen volgend jaar wil het merk namelijk in 90% van de segmenten waarin het aanwezig is een zuiver elektrisch model aanbieden. Met de iX3, de iX, de i4 en sinds kort de i7 zijn er dus al heel wat lagen vertegenwoordigd, maar het populairste segment ontbrak nog: de compacte SUV. Daar moet deze iX1 verandering in gaan brengen.

Geduchte concurrent

BMW mag deze iX1 dan wel omschrijven als ’s werelds eerste elektrische “SAV in het compacte segment” — naar het zelfverzonnen “Sport Activity Vehicle” — maar dit moet natuurlijk een concurrent worden voor andere compacte, elektrische premium-SUV’s zoals de Mercedes EQA of Volvo XC40 Recharge. Een geduchte concurrent, dat wel, want BMW geeft al een paar cijfertjes mee over zijn kleinste hoogpotige op stroom. Zo moet de iX1 afhankelijk van de versie 413 tot 438 kilometer ver komen op één lading stroom, en moet hij dan tussen de 18,4 en de 17,3 kWh/100 km gaan verbruiken volgens de WLTP-cyclus.

BMW iX1 Teaser 2022

Grote verrassingen zien we op uiterlijk vlak niet, al is dat ook moeilijk aangezien de auto nog strak in de camouflage zit tijdens zijn wintertests. Vooraan herkennen we zelfs op deze elektrische versie een grille, die alweer een slagje gegroeid lijkt ten opzichte van het neusje van de huidige X1. Achter dat radiatorrooster komt in sommige gevallen ook nog een verbrandingsmotor te liggen, want deze iX1 krijgt gezelschap van reguliere X1-varianten. Wanneer de compacte SUV zijn camouflagepak uitdoet laten de Duitsers nog niet weten, maar de kans is groot dat dit naar BMW-gewoonte tegelijk gebeurt voor de X1 en de iX1.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws