Skoda Octavia facelift toont alvast zijn nieuwe koplampen

Skoda Octavia Facelift teaser 2024

Verstandige gezinnen verheugt u, want Skoda gaat zijn Octavia straks vernieuwen. In een korte video op sociale media mogen we het model al even zien, zij het met een doek erover heen… Al is die doek net niet dik genoeg om zijn nieuwe lichtsignatuur te verhullen.

Ben je op zoek naar een degelijke en praktische break of berline, dan is de kans groot dat de Skoda Octavia al eens in je verlangslijstje opgedoken is. Tenzij je die alweer vergeten was, wel te verstaan, want heel nieuw is het model intussen al niet meer. Zo werd de huidige generatie eind 2019 onthuld en meer dan vier jaar later heeft die nog niet eens een facelift mogen ontvangen… Maar daar komt dit jaar verandering is.

Al even wennen

Skoda heeft namelijk een korte video op zijn sociale media gedeeld, waarin het ons voorbereidt op wat we dit jaar mogen verwachten. Daarin zien we op het eerste gezicht een nogal vreemde vorm, al maken ze ons op het einde gelukkig duidelijk dat het om een vernieuwde Octavia met een doek erover heen gaat. Door die doek schijnt dan wel een setje nieuwe koplampen die het lichtsignatuur van de huidige units een stuk verder naar onder lijken door te trekken. Centraal valt dan weer een Skoda-logo op dat licht lijkt te geven, net als bij de aankomende facelift van — je raadt het al — platformgenoot Volkswagen Golf.

Het ziet er dus naar uit dat de vernieuwde Octavia zich vooral gaat onderscheiden met nieuwe verlichting, en het is ook niet de eerste keer dat Skoda dit trucje toepast. Ook de vorige generatie van het model kreeg namelijk een compleet hertekend setje kijkers aangemeten bij zijn facelift en het moet gezegd: niet iedereen vond ‘m daardoor nog wel mooi. Misschien wel daarom dat ze hun teasercampagne deze keer aftrappen met de onthulling van de koplampen, kwestie van al even aan de wijzigingen te kunnen wennen voor de vernieuwde Octavia onthuld wordt. Dat moet al in februari dit jaar gebeuren.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws