Bentley Flying Spur facelift houdt het subtiel, behalve op motorisch vlak

Bentley Flying Spur facelift 2024

Hou je klaar, aristocraat, want Bentley geeft zijn luxesedan binnenkort een facelift… Al lijkt er op het eerste gezicht niet veel om je klaar voor te houden. In een eerste teaser tonen ze namelijk een stukje neus en die lijkt opmerkelijk hard op de oude neus. Het belangrijkste nieuws schuilt dan ook achter die neus.

Sinds Bentley zijn Mulsannea link de laan uit stuurde, heeft het maar één luxesedan meer in de catalogus: de Flying Spur. In de officiële communicatie van het merk moet die zelfs het onderspit delven voor de Bentayga want diens EWB-versie — kort voor ‘Externded Wheel Base’ — geldt tegenwoordig als het nieuwe topmodel van Bentley. Dat betekent echter niet dat er geen plaats meer is voor de Flying Spur want met zijn lancering in 2019 heeft die nog wat jaartjes voor de boeg… Nog heel wat jaartjes, blijkbaar.

Sterker als PHEV dan als W12

Bentley heeft namelijk aangekondigd dat het zijn Bentayga gaat vernieuwen, en nog geen klein beetje. Zo spreken de Britten zowaar over een nieuwe generatie, al hoef je geen twee keer naar deze teaserafbeelding te kijken om te snappen wat er hier écht aan de hand is. Vrijwel de hele neus blijft namelijk onveranderd, compleet met zijn dubbele ronde koplampen en zijn rechtopstaande grille. Enkel in de bumper herkent de kenner een aantal verschillen want daar hebben de roostertjes een iets andere vorm, dus inderdaad: dit noemen we in de sector een ‘facelift’, Bentley.

Bentley Flying Spur 2024

Ter Bentleys verdediging lijkt er onderhuids echter wél genoeg te veranderen om van een nieuw model te kunnen spreken. Zo weten we al langer dan vandaag dat de iconische 6.0-liter W12 eruit gaat maar geen nood, want die wordt vervangen door een nog sterkere motorisatie. Ook de Flyung Spur krijgt straks namelijk de ‘Ultra Performance Hybrid’-aandrijflijn die we al kennen van de vernieuwde Continental — en de Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid, trouwens — en die is goed voor maar liefst 782 pk. Dat maakt deze nieuwe Flying Spur dus niet alleen 238 pk sterker dan de uitgaande Hybrid-versie maar ook bijna 150 pk sterker dan de variant met W12… En bovendien kan je, aldus Bentley, nog eens minstens 70 kilometer elektrisch rijden. Jawel: hoog tijd dus om een laadpaal te installeren op je landgoed.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws