Jaguar Land Rover vanaf 2025 volledig elektrisch, schrapt twee op til staande EV's

Jaguar Land Rover EV

Het in woelig water zittende Jaguar Land Rover (JLR) heeft besloten de komst van 2 EV's te schrappen. Dit ondanks de belofte om tegen 2025 volledig elektrisch te zijn én ondanks de investering van maar liefst 1.1 miljard euro voor die modellen. Pijnlijk telefoontje aan de investeerders, zonder twijfel.

Het Britse Jaguar Land Rover heeft aan haar investeerders laten weten dat het een investering van zo'n 1.16 miljard euro overboord gooit in haar overstap naar elektrificatie. Die investering - project MLA-mid genaamd - moest een nieuwe generatie Jaguar XJ en een nieuwe Range Rover op de markt brengen. Twee (elektrische auto's) die nu in de koelkast worden geparkeerd.

Het einde van XJ?

Het verdwijnen van die elektrische XJ is alvast een verrassing. Want Jaguar liet uitschijnen dat de nieuwe generatie van haar luxelimousine het op zou kunnen nemen tegen de op til staande Mercedes EQS en de Porsche Taycan. Nu blijkt dat de huidige XJ niet meteen een opvolger zal krijgen. Althans: tot Jaguar weet welke kant het uit wil met de nieuwe XJ.

Jaguar Land Rover EV

Naast die elektrische XJ was er ook sprake van een nieuwe elektrische Range Rover in de line-up. Die SUV wordt nu ook geparkeerd in het vriesvak. Eigenaardig natuurlijk, voor een concern dat pocht in 2025 volledig elektrisch te zijn (in het geval van Jaguar). Al is die beslissing net de oorzaak van het schrappen van beide modellen. Het platform dat in ontwikkeling was voor deze auto's zou namelijk zowel klassieke verbrandingsmotoren als volledig elektrische aandrijvingen kunnen herbergen. Nu wil JLR een modulair platform gaan gebruiken specifiek voor elektrische auto's. Saillant detail: de Britten geven daarbij openlijk toe op zoek te zijn naar een samenwerking met een andere constructeur.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws