Dacia: elektrische Spring meteen derde bestverkochte model

Dacia Spring Electric 2022

Ook de koning onder de budgetmerken heeft sinds kort een elektrische auto in de aanbieding, en die blijkt meteen te verkopen als zoete broodjes. Zo laat Dacia weten dat zijn Spring, ondanks diens lancering in de lente van 2021, vorig jaar toch al de derde plaats onder zijn verkooptoppers wist op te eisen.

Dat elektrische auto’s te duur zijn voor de spreekwoordelijke Jan-met-de-pet, daar willen ze bij Dacia een einde aan maken. Met de lancering van hun Spring Electric in maart 2021 hadden de Roemenen meteen de goedkoopste volwaardige EV van Europa in handen tussen een concurrentie die vaak bijna dubbel zo duur uitkomt. Dat beloont het Oude Continent nu met glansrijke verkoopcijfers.

80% nieuwe klanten

Volgens Dacia stonden er vorig jaar over heel Europa meer dan 46.000 gegadigden in de rij om 17.490 euro te spenderen aan de elektrische mini-SUV. Daarvan wist de constructeur er al 27.876 af te leveren, wat de Spring een mooie derde plaats oplevert in Dacia’s ranglijst van bestverkochte personenwagens. Het zijn bovendien ook niet zomaar hun vaste klanten die de EV bestellen: zo’n 80% van de Spring-kopers was vorig jaar nieuw bij het merk. Dat doet vermoeden dat de Roemenen wel degelijk slagen in hun opzet om heel wat nieuwe geïnteresseerden aan het stekkeren te krijgen.

Dacia Sandero Stepway 2022

De Spring Electric wordt in de cijfers van Dacia enkel voorbijgestoken door de twee iconen van het merk: de Sandero en de Duster. Die zitten met respectievelijk 226.825 en 186.001 Europese verkopen wel meteen in een andere grootteorde. De Sandero is zelfs voor het vijfde jaar op rij de bestverkochte auto van Europa en de Duster kroonde zichzelf in 2021 tot populairste SUV onder de particulieren. In België verkocht Dacia vorig jaar 15.240 auto’s, goed voor een dertiende plaats in de lijst van populairste merken.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws