Autonieuws

Dit is nieuwe BMW 2 Reeks Gran Coupe (2024)

Amper vier jaar na zijn introductie in de familie, rolt BMW nu een nieuwe generatie van de 2 Reeks Gran Coupé uit. Die bouwt grotendeels verder op zijn voorganger, maar zet zich visueel meer in lijn met de huidige modellen van het merk.

De BMW Group is de laatste tijd een eigenaardig spelletje aan het spelen, want elk model dat ze lanceren is een "gloednieuwe generatie", terwijl het in veel gevallen (1 Reeks, Mini Cooper benzine) over een doorgedreven facelift gaat. Ook deze nieuwe 2 Reeks Gran Coupe flirt met het concept. Al durven we BMW hier net wat vlotter volgen.

Nieuwe koetswerk

Want ja, op het eerste gezicht lijkt deze 2 Reeks Gran Coupe op een facelift. Zo is er een nieuwe, meer sensuele, snuit en een nieuwe, meer stoere, achterkant. Echter viel ons meteen ook op dat BMW de raampartij aan de flank hertekende. Dat vereist natuurlijk verregaande aanpassingen aan assemblage, waardoor dit echt wel meer is dan een snelle facelift.

Image
BMW 2 Reeks Gran Coupe 2025
Binnenin zwiert BMW dan weer alle knoppen buiten en maakt de Curved Display zijn intrede. Het geeft de cabine een meer premium uitstraling, al zal je de eerste keren vloeken als je de klimaatcontrole aan wil passen. Hoe die vernieuwde cabine ons beviel in broertje 1 Reeks Hatchback, dat kan je HIER lezen.
 

Wat zit er onder de kap?

Neem maar afscheid van de i's op je 2 Reeks Gran Coupe. Want net zoals bij de 1 Reeks worden de aandrijftypes anders omschreven. Zo krijg je geen 220i meer, maar wel een 220 die tevens nog steeds 170 pk uit zijn 1.5-liter driecilinder puurt. De M235i xDrive wordt M235i en rooit het met 300 pk en 400 Nm uit een 2-liter viercilinder turbobenzine. Liever diesel? Dan krijg je wel nog de "d" achterop in de vorm van de 218d en de 220d.

Image
BMW 2 Reeks Gran Coupe 2025

Net zoals voordien lijken er geen plannen om een plug-invariant van de 2 Reeks Gran Coupe te lanceren. Idem wordt er ook met geen woord gerept over een elektrische versie (i2?). De vernieuwde 2 Reeks Gran Coupe maakt zijn opwachting in het straatbeeld vanaf maart 2025. Tijd genoeg om er eentje te bestellen dus.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen