Autonieuws: Concept cars

Officieel: Peugeot 208 Hybrid FE Concept

Op het salon van Frankfurt neemt Peugeot niet alleen [snelle benzineslurpers](https://autofans.be/nieuws/concept-cars/26631-peugeot-likt-aan-308-r-concept) mee, ze nemen ook deze snelle hybride mee: De Peugeot 208 Hybrid FE.

Een mondje vol, die naam. En we vermoeden dat de ingenieurs ook hun handen vol gehad hebben met het ontwikkelen ervan. Want hoewel hij gebouwd is op basis van de 208, zijn er weinig elementen die ongewijzigd bleven.

Onder de kap schuilt een 1.2 liter die niet meer is dan een uitgeboorde 1.0 driecilinder. Het blok werd intern gestript en vervangen door nieuwere, lichtere en sterkere componenten uit de racerij. Daardoor heeft Peugeot het koppel van het blok met 25% doen toenemen terwijl het vermogen op 68 stuks blijft. Naast de verbrandingsmotor schuilt ook een elektrisch blok met 30 extra Nm.

gewicht overboord

Dankzij aerodynamische 19 duims velgen, een hertekende snoet, banden met lage rolweerstand en het vervangen van de zijspiegels door camera's, is de luchtweerstandcoëfficiënt met 25% gedaald. Dankzij slim gebruik van materialen zou deze 208 hybrid FE 20 procent minder wegen dan zijn standaard broertje. Belangrijk detail, Peugeot zegt dat er geen luxe overboord werd gegooid. Er is dus nog steeds airco, radio, enzovoort.

De sprint naar honderd zou rond de 8 seconden in beslag nemen. Het verbruik zou op 2,1 l/100km liggen terwijl de CO2 uitstoot amper 49 g/km zou bedragen.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen