Autonieuws: Concept cars

Dit wordt de nieuwe Citroën C5 Aircross, compleet met elektrische versie

Citroën maakt zich klaar voor een nagelnieuwe C5 Aircross maar helemaal klaar is die zelf nog niet. Daarom onthullen de Fransen hem voorlopig nog als conceptcar maar geen nood, want die C5 Aircross Concept zou een best concrete voorbode moeten zijn van het productiemodel… En dan vooral van diens elektrische versie.

Peugeot lanceerde intussen al zijn nieuwe 3008 én 5008 en Opel heeft zijn nieuwe Grandland klaar, maar wat heeft dat trio gemeen? Hun platform, want alledrie staan ze op de nieuwe STLA Medium-basis van moederkloek Stellantis. Die basis biedt één voor één aflossing voor alle SUV’s op het EMP2-platform van het voormalige PSA. Zo zit er ook voor de Citroën C5 Aircross een opvolger aan te komen en nu weten we vrijwel zeker hoe die opvolger eruit gaat zien.

Veelbelovend platform

Op de Paris Motor Show — de reden waarom je geliefde Autofans vandaag even Autofrans lijkt te zijn — heeft Citroën namelijk het doek getrokken van de C5 Aircross Concept. Die doet zo’n beetje wat zijn naam doet vermoeden want het merk steekt niet onder stoelen of banken dat dit de voorbode is van de échte C5 Aircross die er volgend jaar aankomt. In afwachting daarvan kijken we echter naar dit gedurfd gelijnde studiemodel, compleet met Citroëns abstracte nieuwe koplampen en driedelige achterlichten. Eén van die delen neemt zelfs de vorm aan van een vleugeltje naast de achterpartij en ligt het aan ons, dan mogen de Fransen dat zo meenemen naar het productiemodel.

Image
Citroën C5 Aircross Concept 2024

Naar dat productiemodel geeft Citroën trouwens al een dikke vette hint want ze verklappen niet alleen dat die op de STLA Medium-basis gebouwd zal worden, maar ook een “Multi Energy”-platform krijgt. Dat betekent dus dat ook de C5 Aircross er enerzijds met verbrandingsmotoren en anderzijds als elektrische ë-C5 Aircross komt. Reken dus op dezelfde aandrijflijnen als de broertjes bij Peugeot en Opel, waaronder een 136 pk sterke mildhybride en een plug-inhybride met 195 pk. Op elektrisch vlak kennen we dan weer versies met vermogens tot 320 pk of rijbereiken tot dik 700 kilometer… Dus qua platform kunnen we alvast niet klagen. Ergens in 2025 krijgen we het productiemodel van deze nieuwe C5 Aircross te zien.

 

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen