Autonieuws: Officieel

Mercedes laat 510 pk sterke 4.0 V8 los op de wereld. [Video]

We hoeven niet meer te gissen naar de [krachtbron](https://autofans.be/nieuws/officieel/28749-dit-het-geluid-van-de-mercedes-amg-gt-en-c-63-amg-video) van de opkomende [AMG GT](https://autofans.be/nieuws/spyshots/28666-mercedes-amg-gt-los-video), Mercedes gaf alle info vrij van de nieuwste motor in de familie. 4-liter groot, turbogeladen en 510 pk.

Het bleef lang gissen naar het aantal pk's dat de spirituele opvolger van de SLS AMG ging krijgen. Nu weten we het, de AMG GT beschikt over een Twinturbo 4.0-liter grote V8 met een stevige 510 pk en 650 Nm koppel. Het volle bos pk's komen los bij 6.250 opm, het maximale koppel nestelt zich tussen de 1.750 en 4.750 opm.

Nano-slide technologie

De motor is gloednieuw, Euro 6 klaar en krijgt intern de typebenaming 'M178'. Enkele opvallende kenmerken zijn de cilinderwanden met 'nano-slide coating' (lees: zo weinig mogelijk frictie), een gewicht van 209 kilogram en de 'dry-sump' technologie waardoor er geen oliecarter meer nodig is. Belangrijkste voordeel daarvan is dat de motor lager kan ingebouwd worden, zo'n 55 millimeter om exact te zijn. Scheelt weer wat om het zwaartepunt laag te houden.

In productie

De motor gaat zijn weg vinden naar menig Mercedesmodel - en dan vooral de AMG's. De eerste wagen die ervan kan genieten is de opkomende AMG GT. Die kunnen we in september verwachten op het autosalon van Parijs. Daarna maakt hij zijn opwachting in de C 63 AMG.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen