Autonieuws: Officieel

Altijd online: Audi en Proximus slaan handen in elkaar

Proximus en Audi slaan de handen in elkaar in de wereld van de geconnecteerde auto's. Nieuwe wagens bij Audi met Audi connect worden voortaan uitgerust met een datasimkaart waardoor 3G, 4G en 4G+ verbindingen mogelijk zijn.

We zullen al beginnen bij het belangrijkste: neen, het is niet gratis. De dienst kost je 20 euro per maand voor 3GB data, enkel beschikbaar in België. Wie ook in het buitenland geconnecteerd wilt zijn kan dat tegen een fikse meerprijs.

Dankzij de internetverbinding in het Audi connect infotainmentsysteem kunnen bestuurders en passagiers genieten van realtime verkeersstromen op de navigatiekaart, Google Earth, Google Street view en het proactief plannen van een reisweg via het MyAudi webportaal. Muziek luisteren kan je ondertussen nog dankzij Napster.

Andere toepassingen zijn een Tankstop die bepaalt waar je in de buurt het goedkoopst kan tanken, kijken welke evenementen waar en wanneer in de buurt zullen doorgaan en de laatste informatie van vlucht- en treinschema's. Het mag geen verrassing zijn dat je de functionaliteit ook kan inzetten als hotspot.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen