Autonieuws: Officieel

Mazda BT-50 pick-up krijgt opfriskuur

Jawel, Mazda heeft een pick-up in hun gamma en sterker nog (!) deze pick-up was ooit te bestellen bij onze Belgische dealers. Deze tijd is wel voorbij en de verjongingskuur is dan ook gericht naar de Australische markt.

Na een lichte bijwerking in 2015 krijgt de Mazda BT-50, stiekem een Ford Ranger als basis, anno 2018 nog eens een cosmetische kuur over zich heen. Het geheel oogt hoekiger en sportiever tegenover vorig modeljaar met grotere omlijsting rond de mistlampen en een aangepaste grill. Verder mogen we de deuren niet vergeten die hij leent van Rolls-Royce. Nee nee, het idee is ongetwijfeld gestolen van hun eigen RX-8. Binnenin krijgt hij een upgrade naar 2018 met een infotainmentsysteem dat beschikt over Apple CarPlay en Android Auto.

Image
mazda_bt_50

Negen kansen op tien zullen ze in Australië onder de motorkap de aandrijving van de Ford Ranger terug vinden. De 2.2 TDCI zal er zijn met 130 of 160 pk en voor de zwaardere diesel kan gekozen worden voor de 3.2 Duratorq met 197 paarden. De benzinefanaten kunnen genieten van een 2.5-liter met 166 pk.

De nieuwe generatie Mazda BT-50 staat ook al om de hoek en zal zijn basis niet bij de Ford Ranger halen, maar gaat ditmaal langs bij Isuzu.

Image
mazda_bt_50

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen