Autonieuws: Officieel

Vergeet de MG ZS EV: dit is de nieuwe, elektrische MG ES5 (2024)

MG heeft een nieuwe ZS maar er is één probleem. Terwijl de uitgaande ZS aanvankelijk alleen verkrijgbaar was als EV, wordt zijn tweede generatie plots gelanceerd zonder zuiver elektrische versie. Nu blijkt waarom: MG vervangt die ZS EV waarschijnlijk door deze gloednieuwe elektrische SUV, de ES5.

Allen naar de MG-dealer, want de nieuwe ZS heeft een prijs. Zo mochten we eerder deze week al melden dat je de SUV voor iets meer dan 25.000 euro in huis haalt en dan krijgt die meteen een hybride aandrijflijn mee. Wil je echter helemaal geen hybride ZS maar een nieuwe ZS EV, dan kan je voorlopig niét bij die MG-dealer terecht. De ZS krijgt namelijk geen zuiver elektrische variant meer, al wil dat niet zeggen dat er geen rechtstreekse opvolger komt.

MG4-invloeden

MG heeft namelijk zijn ES5 onthuld in China en we horen het je al denken: “wat heeft dat dan met ons te maken?” Best veel, waarschijnlijk, want het merk heeft het over een globaal model. Zo zou de elektrische SUV ook de oversteek naar Europa wagen, waar hij de leegte zou opvullen die de MG ZS EV hier achterlaat. Dat doet hij met een lengte van 4,48 meter wat hem dik 16 centimeter langer maakt dan de oude ZS EV, maar wel slechts 4 centimeter langer dan de nieuwe ZS Hybrid+. De ES5 speelt dus duidelijk in hetzelfde segment, al is zijn design wel grondig anders met wat Cyberster-invloeden vooraan en een lichtbalk achteraan die doet denken aan de MG4.

Image
MG ES5 China 2024

Dat laatste is ook geen toeval want de elektrische SUV deelt zijn MSP-platform met die MG4. In eerste instantie spreekt het merk dan ook over een enkele elektromotor met 170 pk en 250 Nm koppel op de achteras, net als de basisversie van die MG4 dus krijgt. Over de batterijcapaciteit wordt nog niks gezegd maar kijken we naar het lagere broertje, dan vind je daar de keuze uit accu’s van 51 tot 77 kWh. Die laatste is alvast goed voor 520 kilometer rijbereik in de hatchback maar om te weten hoever deze SUV ermee komt, is het wachten op een Europese onthulling.

 

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen