Autonieuws: Prijs

Dit kost de elektrische Skoda Elroq: even betaalbaar als een Karoq? (2024)

Skoda heeft een nieuwe EV en die pakte meteen uit met een grote belofte. Zo zou de Elroq even betaalbaar worden als zijn tegenhanger met verbrandingsmotor binnen het Skoda-gamma. Nu weten we ook wat die Elroq moet kosten dus wat denk je: haal je er écht eentje in huis voor de prijs van een Karoq?

Na een lange teasercampagne is het eindelijk zover: de Skoda Elroq is hier. De nagelnieuwe EV neemt plaats in binnen het populaire C-segment en dat doet hij met de techniek van grotere broer Enyaq onder de kap. Zo pakt de Elroq afhankelijk van de versie uit met flink wat power, een mooi snellaadvermogen en een knap rijbereik… Maar doet hij dat ook tegen een knappe prijs?

Uitrusting inbegrepen

Daar kunnen we nu een sluitend antwoord op geven en dat antwoord luidt: ja, eigenlijk wel. Zo plaatst Skoda de Elroq een dagje na zijn onthulling al in de Belgische configurator en daar kan je hem bestellen vanaf 33.990 euro. Voor dat geld krijg je dan een Elroq 50 mee met 170 pk op de achteras en een accu met een nettocapaciteit van 52 kWh onder de bodem. Daaruit moet je zo’n 375 kilometer rijbereik halen maar is dat niet voldoende, dan kan je ook al kiezen voor een Elroq 85. Die krijgt een 77 kWh-accu mee en een zuinigere elektromotor met nochtans 286 pk. Het resultaat: tot 580 kilometer rijbereik voor de prijs van 41.690 euro.

Image
Skoda Elroq prijs 2024

Dat brengt ons echter bij die gedurfde claim die Skoda gisteren nog maakte, want is de Elroq daarmee even goedkoop als een Karoq? Wel… Op het eerste gezicht niet. De verbrandings-SUV haal je namelijk al in huis vanaf je 27.990 euro betaalt maar die basisprijs vertelt natuurlijk maar het halve verhaal. Zo krijg je voor dat geld een karige Karoq met een 1.0-liter driecilindertje en ocharme plastic wieldeksels. De goedkoopste Elroq beschikt daarentegen meteen over 170 pk en 19-inch lichtmetaal, naast automatische klimaatregeling in twee zones, verwarmde voorzetels, een sleutelvrije instap- en startfunctie, parkeersensoren voor- en achteraan met achteruitrijcamera en allerhande rijhulpsystemen zoals adaptieve cruisecontrol. Steek dat dus allemaal op je Karoq en jawel: dan krijg je gemakkelijk een gelijkaardig prijskaartje voorgeschoteld.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen