Autonieuws: Prijs

Een nieuwe Dacia Spring kost nu minder dan 8.000 euro… als je snel bent

Wat zijn elektrische auto’s toch duur, hé? Wel, niet bij Dacia en dat mag je nu wel héél letterlijk nemen. Het merk heeft de prijs van zijn Spring namelijk plots drastisch verlaagd. Daardoor haal je in Vlaanderen al een gloednieuw exemplaar in huis voor minder dan 8.000 euro, al moet je dan wel héél snel zijn.

Wil je zo goedkoop mogelijk een nieuwe elektrische auto in huis halen, dan moet je nog steeds bij Dacia zijn. Zelfs nu steeds meer fabrikanten erin slagen om hun EV’s minder duur te maken, kan nog steeds niemand hun Spring kloppen qua prijs. Sterker nog: Dacia gaf hem zonet nog een grondige facelift met nieuwe looks en extra technologie en dan nog kunnen ze de Spring goedkoop verkopen… Absurd goedkoop, zelfs.

7.942,50 euro, echt waar!

Dacia heeft namelijk een kleine verrassing klaargezet voor zij die hun online configurator geregeld in de gaten houden — wij dus. Daar stond de goedkoopste Spring tot voor kort te koop vanaf 16.990 euro maar nu staat daar plots een prijs te lezen van 10.590 euro. Dat lees je goed: tienduizend vijfhonderdnegentig euro koopt je een gloednieuwe elektrische auto! Dat is dan wel een gloednieuwe elektrische auto met 45 pk’tjes op de vooras, een 200-tal kilometertjes rijbereik en plastic dekseltjes op de wieltjes, maar toch.

Image
Dacia Spring prijsdaling 2024

Woon je trouwens in Vlaanderen, dan wordt het nog beter. Zo kan je momenteel nog aanspraak maken op de Vlaamse EV-premie van tot 5.000 euro, al dekt die premie wel hoogstens 25 procent van de aankoopprijs. Hoe dan ook levert dat dan een extra korting op van nog eens 2.647,50 euro waardoor de effectieve kostprijs op amper 7.942,50 euro komt te liggen. Dan moet je echter wel snel zijn want de nieuwe Vlaamse regering wil zo snel mogelijk af van die EV-premie… En bovendien liet Dacia ons weten dat die enorme prijsdaling voor de Spring enkel gedurende de maand oktober geldt. Ook daar dringt dus de tijd, o Dacia-fanaat.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen