Autonieuws: Varia

Wacht, wat? Audi S6 en S7 hebben géén zichtbare uitlaten meer

Als Audi iets belooft, dan is het blijkbaar menens. Zo zeiden ze even geleden te gaan stoppen met valse uitlaten maar daarmee bedoelden ze blijkbaar niet alleen dat hun sportievere modellen allemaal échte pijpjes krijgen. Nee, stel je momenteel een peperdure S6 of S7 samen, dan krijg je… géén zichtbare uitlaten.

Een paar maanden geleden juichten we er nog maar eens op los. Toen pakte Audi namelijk uit met de belofte om te stoppen met zijn valse uitlaten, iets waar de Duitsers misschien iets té goed in geworden waren. Zo vond je achterop bijna al hun verbrandingsmodellen openingen die wel uitlaten leken, maar er geen waren. De nieuwe S5 bracht daar echter meteen al verandering in met zijn vier échte pijpjes onder de achterbumper, al is het omgekeerde blijkbaar ook een manier om die belofte te houden.

Beter zo?

Stel je vandaag namelijk een Audi S6 of S7 samen in de Audi-configurator, dan kan je er wel eens voor een verrassing komen te staan. Hoewel het nog steeds gaat over sportieve modellen met zo'n 350 pk onder de kap, zien ze er achteraan tegenwoordig maar braafjes uit. Dat ligt eraan dat Audi bij zowel de S6 als de S7 de vier uitlaateindstukken heeft verwijderd. Onderaan de bumper vind je nu dus een doorlopend zwart paneel, waarbij enkel wat reliëf nog de illusie van stoere uitlaten wekt. Beide modellen moeten op deze manier al langer in de configurator staan maar de wijziging lijkt nooit met zoveel woorden te zijn gecommuniceerd.

Image
Audi A6 uitlaten weg 2024

Voor je echter moord en brand schreeuwt: Audi heeft hiermee geen échte uitlaten verwijderd. Sinds de S6 en de S7 namelijk overstapten van een benzine- op een diesel-V6, waren die vier eindstukken onder hun achterbumpers helemaal vals. Echte uitlaatpijpen zouden daarbij niet meer mogelijk geweest zijn omdat de AdBlue-tank, die de NOx-uitstoot van dieselmotoren moet beperken, aan één kant in de weg zit. Dat is dus nog steeds het geval waardoor Audi zijn S6 en S7 niet kàn voorzien van echte uitlaten aan weerszijden… Dus dan zwiert het de valse exemplaren maar gewoon buiten. Beter zo, uitlaatfans?

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen