Volvo toont alvast interieurbeeld XC90

volvo-xc90-2014-interior_14

Een beetje als bij verrassing vinden we vanmorgen de eerste beelden van de nieuwe Volvo XC90 in onze mailbox. Interieurbeelden natuurlijk, want zo maken constructeurs hun publiek graag warm voor een komend model.

Vegen we de marketingtermen uit de bijgevoegde tekst wat weg, dan lezen we dat de nieuwe Volvo XC90 luxueus zal zijn. De designers lieten zich inspireren door het thuisland van Volvo, Zweden, wat een knus en warm interieur tot gevolg heeft.

Toch voegen ze daar een strak en technologisch design aan toe, iets wat zich uit in de touch screen in de middenconsole. Daarmee gumt Volvo de knoppen weg van het dashboard en laat men de Volvo-rijder kennismaken met een nieuwe manier van autorijden.

volvo-xc90-2014-interior

diamanten details

Details zijn er in de versnellingspook, die uit Orrefors-cristal is opgebouwd. Een diamantvorm vinden we terug bij de volumeknop en de start/stopknop.

volvo-xc90-2014-interior

tot eind augustus wachten

Afmetingen zijn er voorlopig nog niet, al beweert Volvo wel dat de XC90 ruimer is geworden, dankzij het gebruik van de Scalable Product Architecture (SPA), het modulaire platform van de Zweden.

Een volledige onthulling volgt eind augustus. Tegen dan zal Volvo nog wat beelden van de technologieën, chassis en aandrijving de wereld insturen.

volvo-xc90-2014-interior

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Carlos 11:27
afbeelding van Carlos

Ik kan er gerust mee leven ^^. Ben ook blij dat het numeriekklavier weg is. Nooit mooi gevonden en hoeveel gebruikt een mens dat...

De houtinlegging vind ik ook wel een mooi detail. Het ziet er ook wat ruig uit. Niet van dat vernist, fake look hout zoals bij andere merken.

Benoche 11:40
afbeelding van Benoche

Well done Volvo... wel done!
Inspiratie gaan halen bij Tesla (middenconsole) zo te zien, maar het ziet er allemaal mooier verwerkt.
Hopelijk wordt het uiterlijk van de auto ook drastisch veranderd. De XC60 vind ik persoonlijk één van de mooiste SUV en de XC90... één van de lelijkste.
Hopelijk halen ze nu voor de lijnen wat inspiratie bij de kleine broer.

Wim 13:10
afbeelding van Wim

knap, een groot "iPad in het dashboard" gevoel, maar dat is zeker niet slecht

Jos 13:58
afbeelding van Jos

Knap

BePa 14:18
afbeelding van BePa

Mooi. Alleen een beetje jammer dat de 'zwevende' middenconsole (met bergvakje er achter) tot het verleden behoort. Heb ik altijd een originele vondst gevonden.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws