Officieel: BMW X5 M & X6 M (2014)

bmw-x5m-x6m-2014_02

Met de nieuwe generatie van de BMW X5 en X6 kon je er prat op gaan dat er ook M-versies op til stonden. Een duo dat nu nog scherper en sneller is dan hun voorgangers, maar vooral zuiniger. In theorie natuurlijk.

Uiterlijk herken je het duo aan herwerkte bumpers en nemen ze de voor- en achterlichten over van hun reguliere broertjes. De jongens van BMW veranderen voor de rest alvast niet te veel aan het recept. Het basisingrediënt bestaande uit een X5 of X6 wordt nog steeds aangedikt met een stevige 4,4-liter V8 met twee turbo's. Al wisten de ingenieurs het gerecht wat extra peper te geven. Concreet zo'n 20 pk en 70 Nm aan koppel waardoor het totaal op 575 pk en 750 Nm komt te liggen. Geen flauwe soep alleszins...

bmw-x5m-x6m-2014_02

Milieubewuste gangster

Die eerdergenoemde cijfers zorgen ervoor dat het duo in 4,2 seconden naar de honderd snelt. Ter vergelijking: dat is sneller dan de M5. Een update doorvoeren zonder te pochen met een lager verbruik, dat kan niet meer in deze tijd. Daarom dat de facelifts een normverbruik laten optekenen van 11,1 l/100 km, voordien was dat 13,9 liter. Al kan je de oorzaak van dat lager verbruik waarschijnlijk vooral zoeken in de nieuwe M Steptronic automaat met acht verzetten.

bmw-x5m-x6m-2014_02

Scherper dan ooit

Nog steeds stuurt de motor zijn kracht naar de vier wielen dankzij het xDrive-systeem. Nu ja, indien nodig stuurt het systeem alle kracht naar de voor- of achterwielen. Nieuwe wishbones, stijvere veringen en een herziening van de gehele ophanging zorgen ervoor dat je net iets strakker de bocht om kan dan voordien. Het officiële debuut voor het opgepompte duo is het autosalon van LA eind november. Niet veel later kan je de bestelbon invullen bij de plaatselijke dealer.

bmw-x5m-x6m-2014_02

Porsche-Centre-Antwerpen

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws