Volkswagen Golf GTD Variant komt naar Genève

vw-golf-gtd-variant

Deze generatie Golf moet zowat het meest uitgebreide aanbod aan motorisaties hebben van allemaal, want Volkswagen kondigde aan dat de GTD ook als Variant zal worden aangeboden. Daarmee is er weer een extra concurrent in het segment van de performante dieselbreaks.

Volkswagen heeft behalve de Golf R Variant nu ook een steviger dieselversie van de Golf break in het gamma. Akkoord, beide zijn niet te vergelijken, aangezien de R een klasse hoger speelt. De GTD Variant is misschien wel een pak interessanter omdat hij heel wat meer concurrentie krijgt. Niet alleen kan je naar de Ford Focus ST diesel in Clipper-vorm kijken, ook uit eigen huis zijn er de Leon ST FR en Octavia RS TDI die hetzelfde motorvermogen hanteren. Slim gespeeld, of kannibalisme?

Optisch krijgt de Golf GTD Variant dezelfde aanpassingen als zijn hot hatch-broer. Zo is er de met 15 mm verlaagde ophanging en krijgt hij een spoilerkit onder de bumpers. Ook een dubbele uitlaat is aanwezig, zo onderscheid je hem van zijn standaard lease-broeders. Volkswagen verdonkerde verder ook de achterlichten.

Onder de kap blijft de 184 pk sterke 2.0 TDI de dans leiden, net als in de originele Golf VII GTD. Volkswagen zorgt onder andere voor een progressieve servo op het stuur, die wendbaarheid bij lage snelheden en precisie bij hogere snelheden combineert.

Volkswagen stelt de Golf GTD Variant voor op het autosalon van Genève, de orderlijsten zijn al geopend.

meer foto's volgen

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Wim 10:56
afbeelding van Wim

ik ben fan

Carlos 12:06
afbeelding van Carlos

Ik ook!

John 13:57
afbeelding van John

Nu nog een GTI variant en iedereen is tevreden :-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws