Porsche 911 R is er voor de Porsche-puristen

porsche-911-r-2016_01

Wie de 911 GT3 R te comfortabel vindt, kan zijn hart ophalen op het Zwiterse autosalon. Daar stelt Porsche dezer dagen de 911 R voor.

Met een vette knipoog pompt Porsche 500 pk onder de achterklep van deze gelimiteerde oplage. Gelimiteerd, want zijn oervader was ook gelimiteerd op 50 exemplaren. Deze nieuwe doet het met - tromgeroffel - 911 stuks, die volgens ons als de wiedeweerga de deur zullen uit zijn.

Porsche bouwt hier eigenlijk een manuele versie van de 911 GT3 RS, die volgens sommigen te weinig van de pure racespirit had die Porsche volgens hen zou moeten nastreven. Laten we hopen dat die critici hiermee tevreden gesteld worden.

Porsche krijgt ook nog 50 kilogram van het gewicht van de 911 GT3 R, al zien wij dat gewichtsverlies vooral in de wissel van automaat naar manuele bak. Ook de spoiler achterop verdween, terwijl de wagen wel een tweetal accentuerende stickers meekreeg. Verder zien we ook in het interieur, en met name het design van het dashboard de Porsche 911 R uit de beginjaren terug.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws