Officieel: Audi trekt Q3 strak met facelift (2016)

audi-q3-facelift_02

Audi heeft haar tot voor kort kleinste SUV (dank daarvoor, Q2) in het nieuw gestoken. Waardoor de zowat vijf jaar oude Q3 met gepaste snoet aan de herfst van zijn carrière kan beginnen.

Enkele maanden geleden stak Audi de A3 in een nieuw jasje, waardoor het logisch is dat zijn hoogpotig broertje nu mag volgen. Net zoals de A3 krijgt de Q3 daardoor wat meer uitgesproken bumperwerk in de hoogste uitvoeringen. Er vallen tegenwoordig zelfs twee einddempers achteraan te rapen. De gegroeide luchtinlaten links en rechts van de grille, die zijn nog altijd compleet fake. Niet erg, want de single frame-grille is gigantisch genoeg om een V8 van genoeg lucht te bevoorraden.

audi-q3-facelift

Zo'n achtcilinder moet je nog altijd niet zoeken voorin. Althans, daar gaan we vanuit, want Audi rept met geen woord over de motoren. Waardoor het aannemelijk is dat er geen nieuwigheden vallen te rapen. Kort door de bocht daardoor een 1.4 TFSI, 2.0 TFSI en 2.0 TDI voorin. Al heb je natuurlijk ook de 2.5-liter vijfcilinder die het kan schoppen tot 367 pk in de RS Q3. Niet mals.

Van bruin naar groen

Wat er zo nog nieuw te rapen valt? Wel, zijn bruin kleurtje (Tundra Brown) ruilt 'ie in voor groen (Camouflage Green) en voortaan kan je hem ook bestellen als S line competition, een soort van S line+ met meer standaard spul zoals sportstoelen, een sportophanging en Audi drive select.

audi-q3-facelift

Nog deze herfst zet Audi de opgefriste Q3 bij de dealers neer, de eerste klanten kunnen hun exemplaar dan nog voor 2017 verwachten.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws