Stofzuigerfabrikant Dyson gaat auto's bouwen

dyson-car

Of die de straten gaan schoonvegen? Dat is niet direct de bedoeling.

Stofzuigerfabrikant Dyson gaat auto's bouwen. Het gerucht van vorig jaar blijkt dus te kloppen. Dat mag misschien een hele andere sector lijken, als Tesla dat kan, kan Dyson dat toch ook wel? Dyson is natuurlijk zoveel meer dan stofzuigers, denk maar aan de ventilatiesystemen of de haardrogers.

toekomstplannen

Visionair bedrijfsleider James Dyson staat dan ook niet zo ver af van Elon Musk, al is hij misschien iets minder extreem in zijn dromen. Tegen 2020 willen ze bij Dyson een elektrisch voertuig op de markt hebben. Het project loopt al sinds 2015 en er zijn op dit moment zowat 400 ingenieurs aan het werk.

al 30 jaar

Dyson vertelt verder dat zijn interesse voor omgevingsvriendelijke voertuigen ontstaan is nadat hij in 1988 al een werk van de Amerikaans National Institute for Occupational Safety and Health las. Daarin ging het over dieselgassen die vroegtijdige dood van laboratoriummuizen veroorzaakten. De vijf jaren nadien ontwikkelde Dyson een handvol prototypes om dieselpartikels vroegtijdig onschadelijk te maken maar uiteindelijk stierf het project een stille dood.

De elektrische wagen lijkt al een stuk verder te staan. Dyson bouwt eigen accutechnologie voor het voertuig en zegt tot op vandaag al 2,6 miljard dollar in het project te hebben gestoken.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws