Citroën prijst zijn C5 Aircross

citroen c5 aircross start config

Het moet niet altijd BMW zijn die haar nieuwe SUV in de prijzen gooit, of Audi waarvan we de basisversie van hun kleinste te zien krijgen. Ook bij Citroën hebben ze een nieuwe C5 Aircross en die ziet er ook in basistrim nog wel ok uit.

"Start" heet het laagste uitrustingsniveau. En voor 22.942 euro neem je hem mee naar huis. Dan heb je de makkelijkste keuze gemaakt, want de Start is er enkel met 1.2 PureTech benzinemotor en 130 pk. 3 onafhankelijk verschuifbare zetels achteraan, elektronische parkeerrem en manuele airco zijn dan voorzien voor jou, net als de nieuwe Progressive Hydraulic Cushions ophanging. Geen velgen, wel wieldoppen.

Mag het wat meer zijn, dan ga je toch voor de "Live", die diezelfde 1.2 PureTech meekrijgt voor 25.602 euro. Al kan je hier ook gaan kiezen voor de 1.5 BlueHDi met 130 pk voor 27.882 euro. Wil je 'm met automatische achttrapsversnellingsbak, dan betaal je nog eens 1.806 euro extra. Toch liever een benzine met automaat? Dan is er de 1.6 PureTech met 180 pk en automaat voor 29.402 euro. Je krijgt dan bovenop de Start-uitrusting ook parkeerhulp achteraan, 17 inch wielen en Mirror screen voor je smartphone.

citroen c5 aircross live config

Het voorlaatste uitrustingsniveau heet "Feel" bij de Citroën C5 Aircross. Die haal je binnen vanaf 28.358 euro. Op deze versie komen parkeerhulp voor- en achteraan, achteruitrijcamera, Connect Nav met een 12,3 inch digitaal scherm en dikke 18 inch velgen als standaard. Hij beschikt over dezelfde motoren als het Live-uitrustingsniveau, maar plakt er nog de 2.0 BlueHDi met 180 pk achter, voor 34.437 euro.

citroen c5 aircross feel config

Als kers op de taart heeft Citroën de "Shine"-uitrusting voor je. Dan betaal je minimaal 30.970 euro en dan biedt Citroën je er nog de handenvrije achterklep, full LED-koplampen en Drive Assist Pack bovenop. Ohja, hij krijgt ook de 18 inch velgen. Maar eerlijk, deze versie wil je full option. En als je de duurste versie aanklikt en alle opties selecteert, kom je aan een goeie 43.000 euro. Dat valt nog altijd goed mee, voor een middenklasse crossover. Toch?

citroen c5 aircross shine config

Zelf configureren doe je hier.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws