Officieel: Dacia Jogger facelift is vooral verplicht nummertje (2022)

Dacia Jogger facelift update 2022 info belgie

Nog geen jaar oud, die Dacia Jogger. Toch rolt het Roemeense merk een facelift uit voor misschien wel één van de beste auto's van het moment. De reden? Dacia heeft tegenwoordig een nieuwe huisstijl en familiegezicht... en de Jogger moet uiteraard mee profiteren!

Het lijkt nog maar gisteren dat we voor het eerst de Dacia Jogger konden rijden (Rijtestvideo HIERZO). Toch steekt het nieuwste betaalbare ruimtewonder van Dacia in het nieuw. Al komt het er vooral op neer dat Dacia haar nieuwe huisstijl toepast op de (optionele) zevenzitter.

DC op de snuit

Zo heeft Dacia haar oude logo buiten gezwierd om plaats te maken voor een strakker kenmerk. Voortaan krijg je voorop de Jogger de letters "DC" te zien die via zilveren kettingen lijken verankerd aan de koplampen. Daarenboven zorgt nieuwe lakkleur Lichen Kaki voor een streepje mosgroen op de Jogger. Een bewuste keuze volgens Dacia om zo duidelijker te maken dat het merk ook anno 2022 nog steeds down to earth is.

Dacia Jogger facelift update 2022 info belgie

Verdere nieuwigheden moet je vooral met een vergrootglas gaan zoeken. Waardoor we misschien wel beter van een update, dan wel facelift spreken. Zo krijgt het stuur voortaan een nieuw logo (Dacia voluit geschreven in een strak lettertype) en profiteert het infotainmentsysteem van nieuwe - en tevens strakkere - visuals. Mechanische wijzigingen zijn er evenwel niet te vinden onder de kap. Waardoor de Jogger gebruik blijft maken van een 1-liter driecilinder turbobenzine met 110 pk en 200 Nm koppel. En nu hebben we stiekem terug een excuus om nog eens Jogger te rijden...

Laatst gepubliceerd

Reacties (8)

Plaats een reactie
Hayes 20:45
afbeelding van Hayes

Niet zo blij dat m'n vorige maand bestelde Jogger al verouderd is lang voor hij geleverd zal worden... (voorlopig eind november, maar gezien LPG problemen eerder 2023)

Techno Patat 03:27
afbeelding van Techno Patat

Krijg je niet direct de facelift dan? Ik zou het raar vinden dat ze de oude nog doormaken tot november als de nieuwe is voorgesteld… ze willen de nieuwe toch zsm in het straatbeeld denk ik dan?

Hayes 13:25
afbeelding van Hayes

Enkel nieuwe bestellingen vanaf 16/06 zouden het nieuw logo krijgen. IK snap het zelf niet want ze geven aan dat de facelift modellen vanaf eind september in het straatbeeld zullen verschijnen. Dan zouden idd oude en nieuwe modellen door elkaar gefabriceerd moeten worden?

Thierry 18:22
afbeelding van Thierry

Wat is er mis met de LPG ?

Jos D. 07:48
afbeelding van Jos D.

Dat komt van Poetin :-)

Hayes 13:23
afbeelding van Hayes

De leverancier van het systeem dat wisselen tussen LPG en benzine mogelijk maakt, kan de niet snel genoeg leveren. Daarom nog een extra vertraging van een maand of twee. Dat wordt dus 2023 voor mij.

Francis 16:50
afbeelding van Francis

Idem net hetzelfde, niemand reageert hierop niet van de garage niet bij Dacia

andre123 12:46
afbeelding van andre123

eigenlijk moet je goed gek zijn (of multimiljonair)om je geld nog elders te spenderen

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws