Opel is vanaf volgend jaar elektrisch merk

Opel EV plannen verkoop benzine

Verschillende automerken schroeven dan wel hun EV-verwachtingen terug, Opel blijft vasthouden aan de eerder beloofde afspraak. Per 2025 komen er geen nieuwe modellen meer met verbrandingsmotor. Al speelt Opel daarmee een slim spelletje...

Het was enkele jaren geleden bon ton voor een automerk om krasse uitspraken te doen rond een complete elektrificatie van het gamma. Nu de EV-storm echter wat gestagneerd is, komen verschillende constructeurs tot de vaststelling dat niet iedereen tegen 2030 volledig elektrisch rond zal rijden. En dan... dan heb je Opel. Die doodleuk vanaf volgend jaar enkel nog elektrische auto's zal presenteren. Let op hoe we "presenteren" en niet "verkopen" zeggen.

benzine nog vlot 10 jaar beschikbaar

Opel laat namelijk een deur van jewelste open. Zo liet Opel CEO Florian Huettl tegenover Automotive News Europe vallen dat élke nieuwe Opel vanaf 2025 100% elektrisch zal zijn, maar dat de huidige producten met verbrandingsmotor nog gewoonweg in de line-up blijven. Meer nog, de dit jaar voorgestelde Grandland en Frontera komen niet enkel met een elektromotor, maar ook nog met benzinemotoren.

Opel EV plannen verkoop benzine

De Duitsers hebben dus een slimme strategie toegepast, want de voorbije maanden hebben ze het gros van het gamma (lees: de bestsellers) in het nieuw gestoken of compleet vernieuwd. Daardoor kunnen die modellen het tot wel 10 jaar uitzingen, zelfs met een benzinemotor onder de kap. Hoewel Opel dus "volledig elektrisch" gaat per 2025, is de kans reëel dat het nog benzinewagens zal verkopen tot 2035... of langer.

Focus op prijsverlaging

Dat wil trouwens niet zeggen dat Opel niet gelooft in de elektrische auto. Allerminst. Wel wil het Duitse merk er werk van maken om EV's de komende jaren fors goedkoper te maken. Dat kan natuurlijk dankzij de slagkracht van moedergroep Stellantis. Door platformen, motoren en technologie te delen met zustermerken zoals Peugeot, Citroën, Fiat en DS kan de prijs fors naar beneden.

Opel EV plannen verkoop benzine

Paradepaardje van dienst is een "betaalbare EV" van 25.000 euro. Die hebben ze al bij Citroën (ë-C3), waardoor het niet onlogisch is dat Opel er zijn eigen derivaat van zal lanceren. Die zal hoogstwaarschijnlijk niet door het leven gaan als "Corsa". Is de Adam terug van weggeweest? Wie weet.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws