Gevaarlijke wegsituaties doorgeven kan voortaan ook via KMI-app

Nu de eerste winterkoude zijn intrede gedaan heeft, draaien de winterdiensten van Agentschap Wegen & Verkeer (AWV) op volle toeren. Ze zien echter niet alles, dus sinds kort kan de burger ook gewoon meldingen via de app doorsturen.

Het AWV maakt gebruik van het GladheidMeetSysteem (GMS) voor het inschatten van de strooinoden. Dat is een toepassing die de meteorologische toestand en de toestand van de wegen registreert. Vanaf nu worden ook data opgenomen die weggebruikers ingeven op de KMI-app.

Gemiddeld krijgt het KMI 2.500 meldingen binnen van gebruikers op de applicatie dia al een jaar in gebruik is. In totaal zijn deze goed voor 1,2 miljoen waarnemingen. Die worden vanaf nu rechtstreeks doorgestuurd naar het GMS, waardoor Wegen & Verkeer een nog meer accurate inschatting kan maken van de toestand op de weg.

830 ton op 1 nacht

AWV heeft zich opnieuw voorbereid op de winter door een hoop zout te bestellen. In totaal zouden ze daar tot 108.000 ton strooizout kunnen bestellen. Het grootste deel daarvan ligt al klaar in de regionale stockageplaatsen verspreid over heel Vlaanderen. Gisteren werd voor de eerste keer uitgereden, toen werd zowat 830 ton zout preventief gestrooid op onze wegen.

De KMI-app kan je vinden in de app-store van jouw telefoontoestel. Voer nooit meldingen in terwijl je aan het rijden bent.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws