Autofans fotoverslag: Launch Porsche 911 4S

Afgelopen vrijdag werd autofans even omgedoopt tot Porsche-fans. In Antwerpen werden de nieuwe Porsche 911 Carrera 4 en Targa 4 voorgesteld aan het publiek. Een evenement dat enkel toegankelijk was op uitnodiging, waarvan Autofans er eentje wist te bemachtigen. Met grote ogen hebben we de hele avond van dichtbij gevolgd.

 

Het was allemaal te doen in het Sint Felix pakhuis, een originele locatie, die de historiek van Antwerpen uitstraalt. Vlak naast het Felixpakhuis liggen de jachten aangemeerd in het Bonapartedok, hetgeen alles nog een exclusiever tintje geeft. Bij het binnenkomen van het voormalige pakhuis stonden de andere modellen van het Porsche-gamma opgesteld als opwarmertje. Zowel de Boxster, de Cayman als de Cayenne GTS, allen in zwart maatpak, tekenden present.

Terwijl iedereen rijkelijk werd voorzien van een natje en een droogje, ging men over tot de voorstelling van de wagens. Met Bieke Illegems als gastvrouw hadden de organisatoren niets extra nodig om de aandacht van het publiek voor even af te leiden van de nog ingepakte sterren van de avond; de Porsche’s 911 Carrera 4S. Na een korte voorstelling van de nieuwigheden van deze nieuwe generatie, kregen ook de sponsors nog even het woord. Als toetje kregen we nog een tango tussen de auto’s gepresenteerd, uitgevoerd door danseressen en danser van het Koninklijk Bllet van Vlaanderen. Het waren deze mensen die op het einde van hun optreden voor het moment suprême zorgden, door de afdekhoezen van de wagens weg te halen. De aanwezigen konden zich verlekkeren op twee Porsches 911, een Carrera 4S Cabriolet in zilverkleur en een Targa 4S in het donkerblauw.

Wijzigingen aan de nieuwe generatie van de 911 zijn te zien aan de buitenzijde, waar de alomtegenwoordige LED-verlichting zijn opwachting maakt. Specifiek voor de 4S is de rode strip tussen de achterlichten, die op de vorige modellen was verdwenen, maar toch zo typisch is voor een 911.

Onder de motorkap is de directe inspuiting als vernieuwend te beschouwen. Daarnaast kunnen we ook het PDK-systeem vermelden als nieuwigheid, hetgeen staat voor Porsche DoppelKüpplung, waardoor de automaat nog sneller reageert op de bewegingen van het gaspedaal. Tot slot sprak men ook van een lager verbruik, al denk ik dat dat de gemiddelde Porsche-rijder geen zorg zal wezen.Wij als autofans zouden het ons alvast niet aantrekken. De populariteit van Porsche werd weerspiegeld door de talrijke opkomst bij dit evenement, wij schatten een 300-tal mensen, al was de grote menigte moeilijk te tellen.

Toen we op het einde van de avond buitenkwamen, botsten we nog op een spierwitte 911 Targa 4S, waarvan ook een foto hieronder. De mooiste configuratie naar mijn mening was echter het metallicbruine exemplaar in de parkeergarage, een exclusieve kleur op een schitterende wagen. De garage bleek trouwens een even groot feest voor de Porsche-liefhebber als het evenement zelf. Op een bepaald stukje hadden zelfs 5 Porsche-rijders zich naast elkaar geparkeerd. Kijk zelf en geniet mee...

door Sven

Met dank aan de mensen van Porschist Magazine voor de uitnodiging.

Reacties: 8 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (8)

Plaats een reactie
yannick D 17:29
afbeelding van yannick D

porschist... wij hebben daarin geadverteerd en nix uitnodiging gekregen... :-/

achja... binnekort zieje ze toch weer overal rijden hier...

Stef 20:24
afbeelding van Stef

Knap verslag. Porsche 911 is en blijft meest mythische sportwagen en wordt als goede wijn elk jaar gewoonweg beter en beter

Thomas 20:39
afbeelding van Thomas

Merci voor het verslag Sven, die Targa 4S doet me wel wat ;)

DNP Productions 21:24
afbeelding van DNP Productions

Die Targa 4S ziet er mij Macadamia metallic (bruin voor de meeste mensen) uit ipv donkerblauw.

Sven 22:11
afbeelding van Sven

@DNP: je hebt gelijk; het ziet er vrij hard Macadamia uit.
Ik ben trouwens nog steeds onder de indruk...

BURT 18:28
afbeelding van BURT

hallo Sven,heb je misschien meer fotos van 24/10;ik was er ook,maar was men toestel vergeten
bedankt
een porsche rijder
Burt

Albert zeeman 23:03
afbeelding van Albert zeeman

Heb een 4s gekocht begin 2010,had vroeger een 993 maar wat ik nu heb is voor mij zeker het neusje van de zalm.Echt een wagen om van te genieten.

Pieter Aertgeerts 23:05
afbeelding van Pieter Aertgeerts

<p><a href="https://autofans.be/content/rij-impressie-porsche-911-4s-targa">Hier </a>lees je alvast onze rij-impressie / fotoshoot.</p>
<p>Bedankt voor de reactie!</p>

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws