Autonieuws: Varia

Aston Martin Volare concept : student-made

De Aston Martin Volare concept is het werk van een vers afgestudeerde student Automotive Design aan de Universiteit van Coventry. James Trim liet zijn idee over de ultieme sportwagen de vrije loop en dit was het resultaat...

Geïnspireerd door het design van de huidige Aston Martins creëerde hij deze Volare concept. Het is een tweezit sportwagen met, wat zou je anders nog durven verwachten tegenwoordig, een groen hart. De Volare zou aangedreven worden door een centraal gemonteerde "high power fuell cell stack". Extra kracht zou er komen van een achteraan geplaatste batterij. In tegenstelling tot alle hedendaagse sportwagens zou deze concept aangedreven worden op de voorwielen (?). De brandstof, waterstof, zou in twee aparte tanks boven de achteras worden opgeslagen. Volgens Trim, onze pientere designer, zou hierdoor de pérfecte gewichtsbalans ontstaan.

Het design van de Volare is overduidelijk geïnspireerd op de huidige Aston Martin modellen. Zo herken je meteen de gedrongen pose van de AM V8 en enkele designinvloeden van de AM DBS. Ook de zeer exclusieve One-77 stond volgens mij model voor deze creatie. Hoewel Trim zelf beweert dat de voorkant zou zijn afgeleid van de klassieke V8 Vantage kreeg het gehele design dus toch eerder een futuristische uitstraling dan een klassieke.

via WCF

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen