Autonieuws: Varia

Aston Martin geeft toekomstplannen vrij

Aston Martin [laat het niet aan haar hart komen][1] en gaat gewoon verder met de day to day business. Aston Martin gaf haar productieplan 'vrij'. Daarmee kunnen we beetje meer wegdromen. Hoewel, wegdromen in het eerste geval zeker niet toepasselijk is. Zo is er namelijk de bevestiging gekomen dat Aston Martin wel degelijk zal afkomen met een sub-compact car. Die is gebasseerd op de Toyota IQ en zal uiteraard twee keer zoveel kosten. Het Cygnet concept krijgt de Aston Martin badge en zal binnenin op en top Aston Martin zijn. Vandaar dan ook het 32.000 dollar tellende prijskaartje. Productie ervan vangt aan in 2010. Reden van het komen hiervan is de uitstoot cijfers... gemiddelden doen het hem de dag van vandaag. [1]: /content/financi%C3%ABle-donderwolk-boven-aston-martin

 

Tweede model is echter wel om van te dromen. De Vantage V12. Die krijgt een 6.0 liter onder de kap die 517pk sterk is. Niet in grote getalen, maar wel beschikbaar in 2010.

 

Tweede is de Aston Martin Rapide. Een model dat ons niet wist te overtuigen op de IAA. Onder de kap zit een 6.0l V12 die 476pk sterk is met 600Nm koppel.

 

Volgende item in de agenda is het boven water halen van Lagonda. Het concept dat we in Genève zagen zal waarschijnlijk Russische en Chinese bodem raken. Rond 2012 zien we de eerste productieresultaten.

 

Laatste is uiteraard de productie van de 700pk sterke One-77. De exemplaren zijn al lang verkocht. Het is voor hen aftellen geblazen.

via wcf

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen