Autonieuws: Varia

BMW X1 100% elektrisch! Ongeveer...

Het Chinese *Zinoro* komt met de "E1" op de proppen. Geen kopieerwerk ditmaal, de BMW X1 diende als basis voor deze elektrisch crossover uit China. Inzake design valt het nog wel mee, al laten ze achteraan toch enkele steken vallen.

Op de Guangzhou Auto Show pakte de Chinese autoconstructeur Zinoro uit met de E1. Een wagen gebaseerd op de BMW X1. Onder de kap werd de motor van BMW vervangen door een 125kW sterke elektromotor. Met 250 Nm koppel heeft de X... sorry E1 voldoende hernemingskracht.

De elektromotor krijgt zijn elektronenvoer van een Lithium-Fosfaat batterij. Deze is drie delen verdeeld en biedt een bereik van 150 km. Geheel opladen is in 7,5 uur gepiept. De topsnelheid is beperkt tot 130 km/h.

De kofferruimte is met 306 liter een stuk kleiner dan de BMW X1. Dat heeft alles te maken met de elektromotor die op de achteras rust. Standaard is de E1 uitgerust met navigatie, airco, lederen stuurwiel, zetels met memory functie, zetelverwarming en een regensensor. Niet slecht uitgerust dus.

Details met betrekking tot prijs en waar en wanneer hij te verkrijgen is ontbreken momenteel nog. Maar reken er niet op deze naar Europa komt.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen