1 op 3 neemt auto om minder dan 10 kilometer naar het werk te rijden

file

Uit een onderzoek van Sport Vlaanderen blijkt dat 1 op de 3 werknemers toch de auto neemt als ze op minder dan 10 kilometer van het werk wonen. Terwijl diezelfde personen vaak toegeven meer te willen bewegen. Éen en één is... fietsen?

In een grootschalig onderzoek van Sport Vlaanderen (het vroegere Bloso) werden 18.000 respondenten bevraagd die in 162 verschillende bedrijven werken. De helft van die deelnemers blijft op minder dan 10 kilometer van het werk te wonen en een derde van die werknemers neemt voor die afstand nog de auto naar het werk.

Sport Vlaanderen raadt die personen dan ook aan met de fiets naar het werk te gaan. Enerzijds om je beweging van de dag al te hebben (en dus niet 's avonds nog een sportmoment moet inplannen), anderzijds om de dichtslibbende wegen tegen te gaan. Een quick win, noemen ze het bij Sport Vlaanderen.

Woon jij dicht bij het werk? Neem je de fiets of de wagen?

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
4g63 15:31
afbeelding van 4g63

Ben één van de drie, professioneel beweging genoeg, na dagtaak soms blij dat k is kan gaan zitten, al is het in een auto, en kom onderweg amper wagens tegen. Conserveer de huidige zo goed mogelijk (soort hobby eigenlijk) zolang 't kostenplaatje niet voorbij de 2d euro gaat, daarna zien we wel, geen noodzaak van 2e gezinswagen te hebben dus woonwerk hoeft niet echt meer met 4 wieler.
Laatst afspraak testbank voor remmen (heb k zelf niet) en daar verkochten ze een elektrische step met autonomie van 40 min, mja, ;)

andre123 18:28
afbeelding van andre123

ik ben ook 1 van de 3.
na een werkdag van soms 9.30u,een pauze van 30 min de rest rechtstaande en rondlopende
heb je echt niet meer de moed om ook nog eens de fiets te nemen.
om van openbaar vervoer nog maar te zwijgen!!!!!!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws