Euro NCAP beloont MG4 met vijf sterren, net als tien andere modellen (2022)

MG4 Electric Euro NCAP 2022

Veiligheidsinstantie Euro NCAP heeft alweer zijn laatste lading auto's van het jaar tegen de muur gekatapulteerd, en dat was opnieuw een opvallend grote lading. Het merendeel ging met de topscore van vijf sterren aan de haal, waaronder de zuiver elektrische MG4.

Het nieuwe jaar staat voor de deur, en dat weten de autoconstructeurs maar al te goed. Vanaf 2023 hanteert veiligheidsinstantie Euro NCAP namelijk strengere regels, waardoor het weer een beetje moeilijker wordt om de volle vijf op vijf sterren bijeen te botsen. Daarom sturen heel wat constructeurs nu nog hun nieuwe modellen naar de testgalg, voor het te laat is. Zo passeerden er vorige maand al zestien nieuwkomers, en zijn dat er deze keer nog eens veertien.

Stevige Chinezen

Van de veertien kandidaten gingen er alweer elf lopen met de hoogst mogelijke score van vijf op vijf sterren, en daar zitten een paar opmerkelijke modellen tussen. Dat begint al bij de Lucid Air die dus eindelijk zijn Europese debuut maakt en gaat door tot de MG4, een elektrische Chinees met een aanlokkelijke instapprijs. Ook de Chery OMODA5 en de Maxus MIFA 9 bleken goed scorende Chinezen, terwijl we van de Lexus RX, de Land Rover Discovery Sport, de Mercedes-Benz GLC, de Volkswagen ID. Buzz, de Ford Ranger, de Volkswagen Amarok en de Skoda Octavia eigenlijk niet anders verwacht hadden.

Daarnaast wisten drie van de geteste modellen geen vijf sterren te behalen, al zitten er geen dramatische uitschuivers tussen. Zo waren de Ford Puma, de Volkswagen Touran en de Peugeot 408 slechts goed voor vier op vijf sterren. Die eerste twee zijn echter al best lang op de markt – wij wisten zelfs niet dat je nog een Touran kon krijgen. De Peugeot 408 viel net als zustermodel 308 door de mand omwille van zijn botspreventiesysteem dat in de basisversies niet verfijnd genoeg werkt, al is zo'n systeem dus wel standaard aanwezig.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws