Autonieuws: Fun

Kiezen maar: Smart Forfour of Renault Twingo

Nu ze bij smart de [officiële prijs voor de Forfour hebben losgelaten](https://autofans.be/nieuws/officieel/29404-smart-fortwo-vanaf-11132-euro-forfour-kost-12100-euro) op onze kleine zondagse oogjes is het tijd om te gaan vergelijken met de [Twingo](https://autofans.be/nieuws/officieel/27913-officieel-renault-twingo). Beide wagens zijn namelijke gezamenlijk ontwikkeld en delen het gros van de onderdelen. Met een [instapprijs van 9.650 euro](https://autofans.be/nieuws/officieel/29107-renault-twingo-belgie-vanaf-9650-euro) voor de Twingo ziet het er slecht uit voor de [Forfour](https://autofans.be/nieuws/officieel/29196-officieel-smart-fortwo-en-forfour-2014) met een prijskaartje van 12.100 euro.

2.450 euro, zoveel bedraagt het verschil tussen de nieuwe Twingo en nieuwe Forfour. Gek, want beide wagens zijn onderhuids - bijna - identiek en delen meer onderdelen dan de gemiddelde communistische groepering. Misschien zit het hem wel in het verschil van opties. Al is dat momenteel koffiedik kijken omdat er van beide wagens nog maar weinig - configuratorische - info beschikbaar is.

Met stalen velgen

Sommige tuners betalen er extra voor om ermee in de winter rond te bollen. Op de Forfour instapper krijg je ze gratis, 15-duims stalen velgen. Wat er onder de instap-Twingo zal kleven weten we nog niet, al gokken we op een sensibele setje wieldoppen. Op het vlak van veiligheidssystemen loopt het dan weer gelijkaardig op. ESP, ABS, vertrekhulp op hellingen en bandendrukcontrolesysteem zijn bij beiden standaard. Verder beschikken beide kleintjes over een Isofix-bevestiging, cruisecontrol en een boordcomputer.

Zowel bij smart als bij Renault laat je dan weer geld achter voor een navigatiesysteem. Motorisch doen ze het dan weer standaard met een 70 pk sterke driecilinder. Al schroeven ze er bij Renault optioneel nog een turbo op zodat je de beschikking hebt over 90 pk. Die keuze heb je bij Smart - nog - niet.

Verder vergelijken is moeilijk omdat Renault nog niet alle info heeft vrijgegeven omtrent de standaarduitrusting van de Twingo. Die van de smart vind je alvast hier.

Welk kleintje geniet jullie voorkeur? De guitige Twingo of de eigenwijze Forfour?

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen