Autonieuws: Fun

BMW M3 verdwijnt, wat nu?

Het is een jammerlijk feit dat de BMW M3 vroegtijdig naar de guillotine moet. Daardoor zijn er enkele mensen die nu te veel geld hebben en er niet met weg kunnen. Wij bij Autofans bieden jullie graag wat alternatieven aan.

Vanaf 81.000 euro kon je, en kan je nog heel even, terecht bij BMW voor een basis BMW M3 met manuele versnellingsbak. Natuurlijk kan je hem heel dik aankleden en met veel gemak de 100.000 euro kloof overschrijden. De M3 komt tot een vroegtijdig einde van zijn bestaan en daardoor hebben jullie een alternatief nodig.

BMW

Image
bmw_340i

Je kan natuurlijk bij de Bayerische Motoren Werke blijven en wat doorsparen voor een BMW M4. Al is deze toch net wat minder praktisch. Je kan uiteraard ook kiezen voor een BMW 340i Berline met 326 paarden en even een bezoek brengen bij een goede tuner. Dan bespaar je nog een aardige duit.

Mercedes-Benz

Image
mercedes_amg_c_63

Hier is er wel wat keuze maar de meest voor de hand liggende is natuurlijk de Mercedes-AMG C 63 met 476 pk, niet de topper binnen het aanbod maar zeker en vast meer dan genoeg punch. Voor de C 63 moet je rekenen op 81.675 euro en dat ligt toch wel in hetzelfde speelveld.

Audi

Image
audi-rs-4-2017_01

Wat de 3 Reeks voor BMW is, is de A4 voor Audi. In deze trim spreken we liever over RS 4. Wel één nadeel is dat deze enkel in een break, volgens Audi “Avant”, versie beschikbaar is. Standaard is er ook een vierwielaandrijving aanwezig wat voor superieure grip zorgt maar wel minder speelsheid dan de M en AMG. Voor 84.700 euro kan je bij Audi binnenspringen voor de nieuwe Audi RS 4 Avant.

Alfa Romeo

Image
alfa_romeo_giulia_quadrifoglio

Hier kan er maar ééntje voor het kiezen zijn. De demonisch klinkende Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio en laat dit dan ook de wagen zijn met de mooiste naam. 510 paarden trekken je voort in deze “liefst-Rosso-Alfa-gekleurde” super sedan. Deze Alfa kan je gaan halen vanaf 71.800 euro.

Jaguar

Image
jaguar_xe_s

Niet zo snel als de voorgaande alternatieven maar toch ééntje waar je rekening met kan houden en al zeker als je niet te hard wil opvallen. Bij Jaguar kan je een XE gaan bestellen met een 3-liter V6 waar de Britten een supercharger op monteren. Een resultaat van 380 pk is niet veel te noemen in deze lijst, maar brengt je wel vlot van A naar B. 58.720 euro moet je wel overhebben voor deze Jag

Maserati

Image
maserati_ghibli

Het helemaal over een andere boeg gooien. Je wil opvallen en je wil iets exclusief? Bij Maserati kan je ook je zuur verdiende centen achterlaten voor een Ghibli. De basisversie met 350 paarden kan je gaan halen voor 74.550 euro en de net wat sterke versie die je 430 pk aan je rechtervoet geeft zet je 87.650 euro achteruit.

Alpina

Image
alpina_b3_s

Terug een BMW? Nee nee, een Alpina! Een BMW maar dan toch net wat anders. Rond 75.000 euro kan je wel aan je Alpina-dealer geven voor een 440 pk sterke BM… we bedoelen Alpina B3 S. Uit het lijstje waarschijnlijk wel de meest zeldzame wagen.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen