Audi RS 4: Vlammen maar!

audi-rs-4-2017_01

Al sinds de eerste generatie A4 heeft Audi een RS-versie gebouwd. Niet altijd direct, maar hij komt er wel, net zoals bij deze generatie.

En ligt het aan ons, of denkt Audi bij deze generatie met heimwee terug aan die wel hele speciale Audi RS 2 die de basis vormde voor deze reeks dikke performance breaks? Misschien is het gewoon de blauwe kleur van de presentatiefoto's...

Onder de kap namelijk geen 2.2 vijfcilinder, ook geen 4.2 zoals vroeger. Wel een 2.9 biturbo V6 benzinemotor. Dat is dezelfde als die in de RS 5. 450 pk en 600 Nm zijn dus ook de cijfers voor de snelle break. In slechts 4,1 seconden vlam je daarmee van 0 naar 100 km/u, met een topsnelheid van 250 km/u. Opschakelen doe je - of de software - via een achttrapsautomaat.

audi-rs-4-2017

In tegenstelling tot de S-modellen van Audi mogen de RS-modellen wel opvallen in de massa. Een uit de kluiten gewassen bodykit is daarvan het gevolg. De dikke bumpers monden uit op 19 inch grote velgen, daarvoor werden de wielkasten drie centimeter uitgeklopt. Achteraan heb je natuurlijk het RS-logo en de dikke ovalen uitlaateindes. Het sportonderstel zorgt er tenslotte voor dat de wagen 0,7 centimeter lager komt te liggen, mocht je je afvragen of je nu lager zit dan in je lease-A4. Optioneel is er ook een speciaal differentieel op de achteras.

audi-rs-4-2017
Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 3 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Wim 19:47
afbeelding van Wim

dik

Carlos 22:30
afbeelding van Carlos

Amen :D

Koentje 09:43
afbeelding van Koentje

Wel lekker. Vind wel jammer dat ze bij Alfa 500pk uit een 2.9l motor krijgen en dat die dan full option goedkoper zal zijn dan deze. Gewoon voor de cijfers want voor mij is dit al snel genoeg.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws