Autonieuws: Officieel

Mii-time: Dit kost Seat Mii Electric

Seat geen volbloed EV in haar gamma? Denk opnieuw! Want het Spaanse merk haal de [Mii uit pensioen](https://autofans.be/nieuws/officieel/44064-officieel-seat-mii-electric-2019) om 'm door het leven te laten gaan als Mii Electric. Nadeel? De ouderwetse looks. Voordeel? Het - relatief - lage prijskaartje!

De Volkswagen Group heeft besloten haar kleine stadskarretjes UP! (VW), Citigo (Skoda) en Mii (Seat) een tweede leven te geven. Met de hulp van een elektrisch hart. Want de kleintjes zal je vanaf 2020 enkel nog kunnen bestellen in een volledig elektrische variant.

Fietsenstalling

Een zet waarmee de Volkswagengroep hoopt elektromobiliteit richting de massa te krijgen. Want rakkers zoals de Mii zijn al even afgeschreven, waardoor de investeringskosten én het uiteindelijke prijskaartje laag kunnen blijven. Dat prijskaartje - voor de Spaanse Seat Mii - hebben we nu in handen: 21.190 euro.

Image
Seat Mii electric info prijs belgie

Voor dat geld krijg je een compacte stadswagen die je kan parkeren in een fietsenstalling met een elektromotor van 83 pk (112 Nm) en een accu van 32,3 kWh. Range? Seat spreekt van zo'n 260 kilometer. Voor een stadskarretje heus niet slecht. Lees HIER alvast meer technische details.

Bedankt, Vlaanderen

Wij willen het hier namelijk liever over die prijsstelling hebben. 21.190 euro is spotgoedkoop voor een EV maar best wat geld voor een compacte auto. Vergelijk maar met een B-segmenter die je voor zo'n 14.000 euro op de kop kan tikken. Toch is het verhaal van een EV zo simpel niet. De verbruikskosten liggen bijvoorbeeld stukken lager dan bij een auto met verbrandingsmotor.

Image
Seat Mii electric info prijs belgie

Daarenboven zou Seat in een ideale wereld ook nog uit kunnen pakken met de Vlaamse overheidspremie van 4.000 euro. Waardoor deze Mii Electric amper 17.190 euro zou gaan kosten. Alleen leven we niet in een ideale wereld, want Vlaanderen besloot die premie vanaf 2020 af te schaffen.

Een serieuze streep door de rekening van deze compacte EV. Al is het maar een kwestie van tijd. Volgend jaar zullen een rits kleintjes verdwijnen door de strengere CO2-normen en in 2021 zullen de overgebleven concurrenten een stuk duurder worden door de vanaf dan vanuit de EU verplichte veiligheidsnufjes. Schrijf deze Mii electric dus nog niet ten dode op. Dit is eerder een vooruitblik op wat ons te wachten staat.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen