Vlaamse regering: geen premie voor elektrische auto’s meer

Vlaamse overheid premie elektrische auto

Wie een elektrische auto wil kopen en een beroep wil doen op een premie van de Vlaamse overheid, is er binnenkort aan voor de moeite. De Vlaamse regering maakte vandaag bekend dat de premie vanaf 1 januari 2020 geschrapt wordt.

Wie vandaag een volledig elektrische auto of een auto op waterstof koopt, krijgt van de Vlaamse regering een premie die kan oplopen tot 4.000 euro. De maatregel moet vooral voor particuliere kopers de stap naar elektrisch rijden verkleinen. Vorig Vlaams minister van energie Lydia Peeters (Open VLD) pleitte recent nog voor een verlenging van de maatregel. In 2018 dienden 415 kopers een aanvraag in voor een premie, dit jaar zouden er al 593 aanvragen zijn binnengekomen.

Toch heeft de maatregel de verwachtingen niet ingelost, vindt huidig Vlaams minister van energie Zuhal Demir (N-VA). Vanaf 1 januari wordt de premie daarom geschrapt. Demirs partij N-VA was geen grote voorstander van de zero-emissiepremie: Vlaams fractievoorzitter Matthias Diependaele noemde de premie begin dit jaar een “financieel cadeautje”. Wie toch nog een beroep wil doen op de premie, moet er snel bij zijn: premieaanvragen worden nog tot en met 31 december 2019 aanvaard.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws