Officieel: Seat Mii Electric (2019)

seat mii electric 2019

Na Skoda geeft nu ook Seat haar compacte stadswagen een twee leven als EV. De Mii mag volgende maand op pensioen maar wordt meteen terug aan boord genomen als Mii Electric. Met 260 km aan range en verouderde looks.

Kijk, laat ons eerlijk zijn, deze Mii Electric is geen auto die Seat wil maken, het is een auto die de Spaanse constructeur moet maken. Vanaf volgend jaar moet de gemiddelde CO2-uitstoot in de autosector namelijk flink dalen. Waardoor verschillende automerken zoeken naar noodoplossingen om zware Europese boetes te vermijden. Bij Skoda en Seat vinden ze die oplossing (deels) in het elektrificeren van auto's die eigenlijk stilaan uitgefaseerd zouden worden. We hebben het uiteraard over de Skoda Citigo en Seat Mii. Twee auto's met die al in 2011 het levenslicht zagen maar nu nog eens boven de doopvont worden gehouden.

Mii 2.0

Met 8 jaar op de teller is zo'n Seat Mii namelijk hoogstwaarschijnlijk al afgeschreven, waardoor de kosten om er een elektrische versie van te maken binnen de perken blijft natuurlijk. De Mii 2.0 is geboren! Al spreekt Seat liever van Mii Electric. Dat stadswagentje mag zijn verbrandingsmotor inleveren, in de plaats komt er een elektromotor van 83 pk (212 Nm) te liggen gekoppeld aan een accupakket van 36.9 kWh. Rangecijfer? 260 kilometer. Sprinttijden? 3,9 seconden... naar de 50 km/u. Vlot voor het stadsverkeer, zeg maar.

seat mii electric 2019

Visueel is deze Mii Electric natuurlijk geen verrassing. Seat neemt de Mii vijfdeurs als basis en versimpelt uit gamma. Geen driedeurs meer of 'tig uitvoeringen. Twee uitvoeringen, 5 kleuren en 5 optie-pakketten. De reden daarachter is natuurlijk logisch; de prijs zo laag mogelijk houden. Over die prijs rept Seat met nog geen woord. Rond de 20.000 euro? Niet ondenkbaar natuurlijk.

CCS

De Mii Electric kan worden herladen aan een Wallbox met 32A (monofasig) en ‘trekt’ dan 7,2 kW, zodat de batterij volledig kan worden volgepropt op 4 uur tijd, of net een halve werkdag op kantoor. Aan een gewoon stopcontact moet je 12,5 uur geduld koesteren. Maar hij is ook compatibel met een CCS-snellader die gelijkstroom afgeeft, al wil hij ook dan niet meer dan 40 kW ‘drinken’.

seat mii electric 2019

Dat betekent laden van 0 naar 80 procent in exact een uur tijd. Begin volgend jaar komt de elektrische Mii op de markt.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
andre123 07:54
afbeelding van andre123

een wagen die ze moeten maken?
hoelang weten ze al dat ze in 2020 aan die norm moeten voldoen?
snel snel een grote batterij en een electrische motor in een bestaande koets en hop we zijn vertrokken.zwak argument van de vw groep.
wanneer ze erin lukken om de prijs onder die 20000 te houden zou het kunnen lukken,anders snel vergeten dat ding.

Mathieu 10:22
afbeelding van Mathieu

Komaan Andrei, verbaast je dat nu echt?
Het is zoals zeggen tegen de Belg dat hij niet mag sjoemelen, maar 101 achterpoortjes inbouwen die het mogelijk maken om het wel te doen.
De kat bij de melk zetten dus....
Ik vind het goed gezien. Jij verwacht dat men hier op 1, 2, 3 een "betaalbare nieuwe energiebron" in de wagens gaat steken.
En kom aub niet af van "de technologie bestaat al".
Ik vind de batterij bijvoorbeeld geen goed alternatief. Wat niet wil zeggen dat ik niet vind dat er iets voor het milieu moet gebeuren.
Hybride? Blijkbaar in de praktijk niet zo goed zoals men beweert. (als ik mensen mag geloven die er effectief mee rijden)
Europa zal de achterpoorten wel sluiten op termijn.

andre123 15:41
afbeelding van andre123

dat verbaast me belange ni,goed gevonden ja,maar
wat dat snel snel ineen steken betreft,hadden ze een beetje meer energie in electrificatie gestoken ipv in sjoemelsoftware dan hadden we nu veel verder gestaan.
wat velen allang vergeten zijn is dat van de renault clio al in 1990 een electrische versie op de markt was,dus van 1-2-3 gesproken?
bijna 30 jaar later begint hunne frank te vallen?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws